Γ.Γ.Π.Π.: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τρίτη 6/8

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για την Τρίτη 06 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Συγκεκριμένα ιδιαίτερος κίνδυνος υπάρχει για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, πλην νήσου Ρόδου)
Περιφέρεια Κρήτης

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr«.

H EMY

Αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο η ΕΜΥ. Μόνο στα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 4 έως 7 μποφώρ.

Στην Αττική θα υπάρχει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στην Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Νάσος Μπράτσος
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: