Γ. Γόγολος: Να αρθεί η κατάργηση του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας

Δεν εξέπληξε κανέναν, η πολιτική απόφαση  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 Τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται δυστυχώς και το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας. Αντιθέτως  μας εξέπληξαν οι κινήσεις του κυβερνητικού βουλευτή Θεσπρωτίας. Ο οποίος, αντί να πιέσει για την ανατροπή τις απόφασης, την πολιτική προϊστάμενο του υπουργείου Παιδείας, απευθύνθηκε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος δεν έχει  την ευθύνη της συγκεκριμένης απόφασης. 

 Για την ιστορία, με πολιτική απόφαση και παρέμβαση του τότε υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλο δημιουργήθηκε το Τ.Ε.Ι. στην Ηγουμενίτσα και την ίδια πολιτική ακoλούθησε   ο μετέπειτα βουλευτής Θεσπρωτίας και υφυπουργός κ. Αντώνιος Μπέζας. 

Στην ιστορία λοιπόν και με τα σημερινά δεδομένα θα μείνει η τέλεση του <<μνημοσύνου>> κατάργησης του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας επί θητείας του σημερινού κυβερνητικού βουλευτή Θεσπρωτίας. 

 Η θέση της Δημοτικής Παράταξης  Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, είναι να αρθεί άμεσα  από το Υπουργείο η κατάργηση του τμήματος, και οι πρυτανικές αρχές, να συνεχίσουν την προετοιμασία λειτουργίας του τμήματος   έως την ημερομηνία που προβλέπει ο Νόμος την έναρξή του. 

Χρόνος υπάρχει αρκετός, αρκεί να υπάρξει βούληση.

Αυτά θα πρέπει να είναι τα αιτήματα του Δήμου ενόψει της εισαγωγής του θέματος στο επικείμενο  νομοθέτημα.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box