Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Γνωρίζει ο δήμαρχος Σουλίου γιατί το κοινωνικό παντοπωλείο μεροληπτεί;

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Σουλίου έχει δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook, ως προσωπικό προφίλ, όπου αναρτά από ότι φαίνεται μέχρι τώρα δημοσιεύσεις που αφορούν στις δωρεές προς αυτό και κάποιες ειδήσεις.

Μόνο που αυτές οι αναρτήσεις δεν είναι πρωτογενείς αλλά γίνονται μέσω ανάρτησης από ενημερωτική ιστοσελίδα. Δηλαδή, το κοινωνικό παντοπωλείο βγάζει μια ανακοίνωση για να ευχαριστήσει έναν δωρητή, αυτή η ανακοίνωση αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Σουλίου. Αντί στην σελίδα του κοινωνικού παντοπωλείου στο Facebook να ανέβει η ανακοίνωση, ανεβαίνει η δημοσίευση αυτής της ανακοίνωσης από ενημερωτική ιστοσελίδα.

Το σωστό θα ήταν στην σελίδα του κοινωνικού παντοπωλείου να ανεβαίνουν οι ανακοινώσεις τους, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, δεν χρειάζεται να τις “αντιγράφουν” από ιστοσελίδες.

Θα μου πείτε ότι προβάλλουν ότι η ανακοίνωση τους ανεβαίνει και σε μία ενημερωτική ιστοσελίδα. Τότε δεν τους ενδιαφέρει να προβάλλουν ότι η ανακοίνωση τους προβάλλεται και από άλλη ιστοσελίδα;

Αν κάποιος μπει σε αυτήν την σελίδα του κοινωνικού παντοπωλείου θα δει ότι κυρίως, για να μην πούμε αποκλειστικά, καθώς στις 5 Μαρτίου υπάρχει και η μοναδική ανάρτηση από έτερο μέσο (periodikostep,gr) , οι δημοσιεύσεις που αναρτώνται είναι αποκλειστικά από μία ιστοσελίδα.

Φυσικά, το ΜΜΕ αυτό κάνοντας πολύ καλά την δουλειά του δημοσιεύει τις δωρεές προς το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Σουλίου, αλλά το κοινωνικό παντοπωλείο Σουλίου ΔΕΝ κάνει καθόλου καλά την δουλειά του καθώς προβάλει μονομερώς ένα και μόνο ένα ΜΜΕ. Αυτό τουλάχιστον, στο ηθικό κομμάτι, είναι επιλήψιμο. Είναι μεροληπτική αντιμετώπιση για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.

Εκτός από μία ανάρτηση που σημειώσαμε παραπάνω, δεν έχει καμιά ανάρτηση από το periodikostep.gr σαν να μην είναι η σελίδα τους στο Facebook μία σελίδα που σχετίζεται με τον δήμο Σουλιου καθώς ο δήμος Σουλίου Συμπράττει και Ελέγχει, άρα έχει και την πολιτική ευθύνη, αλλά μια προσωπική σελίδα που ανεβάζουμε ότι μας αρέσει.

Ο δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης, συμφωνεί με αυτήν την πρακτική;

ΥΓ. Να πούμε εδώ ότι η συνήθης πρακτική από τους δήμους αλλά και τους φορείς που σχετίζονται με αυτούς είναι να στέλνουν δελτία τύπου στα ΜΜΕ ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες, πέρα από την ανάρτηση στις δικές τους σελίδες. Εδώ δεν γίνεται κάτι τέτοιο.