Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Γιόγιακας και Κάτσης για το ακίνητο μεταστέγασης της Αστυνομίας

Βασίλης Γιόγιακας: αποδοχή της δωρεάς ακινήτου για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας 

Εγκρίθηκε και τυπικά από το Ελληνικό Δημόσιο η δωρεά του ακινήτου του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών (ΦΕΚ 264 Β’) γίνεται αποδεκτή η δωρεά, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας προς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, το ακίνητο που προοριζόταν για τις ανάγκες του πρώην ΤΕΙ στη θέση «Βίγλιζα», έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων μαζί με το ημιτελές τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Η δωρεά δίνεται με τον όρο ότι μέσα στην επόμενη 5ετία θα έχει ολοκληρωθεί το κτίριο και η στέγαση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, αλλιώς η κυριότητα θα επανέλθει αυτοδίκαια στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

«Η αποδοχή της δωρεάς από το Ελληνικό Δημόσιο είναι επιτέλους γεγονός, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο για να αποκτήσουν νέα στέγη οι αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσπρωτίας. Επόμενο βήμα είναι να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της αποπεράτωσης του κτιρίου, και ήδη εξετάζονται όλες οι δυνατότητες. Θέλω να ευχαριστήσω και με αυτή την ευκαιρία τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τους κύριους Θεοδωρικάκο και Οικονόμου.», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.

Μάριος Κάτσης: Γιόγιακας και κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύουν τους πολίτες με το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης 

O κ. Γιόγιακας με σημερινή του ανακοίνωση βγήκε να πανηγυρίσει ότι «εγκρίθηκε και τυπικά» η παραχώρηση του κτηρίου και του οικοπέδου της πρώην εστίας του ΤΕΙ, από το Δήμο Ηγουμενίτσας προς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό τη μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. 

Επειδή η κοροϊδία έχει και τα όρια της και δεν αντέχεται τόση υποτίμηση της νοημοσύνης του Θεσπρωτικού λαού να υπενθυμίσω τα εξής:

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας να δωρίσει το κτήριο στην Αστυνομική Διεύθυνση, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, πάρθηκε το 2020 και αναφέρει πως το κτήριο παραχωρείται υπό την προϋπόθεση ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα κάνει οικονομοτεχνική μελέτη και θα εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης. Όλα αυτά εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος 5ετίας (αρχικά είχε προταθεί 3ετία) ειδεμή το κτήριο θα επιστρέψει στην κυριότητα του Δήμου. 

Ο κ. Γιόγιακας για ποιο λόγο βγήκε ανερυθρίαστα να πανηγυρίσει και να μοιράσει ευχαριστίες; Επειδή τους πήρε 3 ολόκληρα χρόνια να ολοκληρώσουν την τυπική μεταβίβαση του κτηρίου και του οικοπέδου, ενώ η ουσιαστική απόφαση είχε παρθεί το 2020; 

Τι ακριβώς βγήκε να ανακοινώσει περιχαρής σαν να απευθύνεται σε ιθαγενείς; Ότι δεν έχει ακόμα οικονομοτεχνική μελέτη ενώ το ορίζει ρητά η απόφαση του Δήμου ή ότι τώρα θα ξεκινήσει να ψάχνει χρηματοδοτικό εργαλείο ενώ  αγρόν ηγόραζε όταν εγκρινόταν από την κυβέρνησή του 5 νέες αστυνομικές διευθύνσεις με ΣΔΙΤ σε Πάτρα, Λευκάδα, Καρδίτσα,  Βέροια και Αλεξανδρούπολη, αλλά ΟΧΙ στην Ηγουμενίτσα; 

Στο θεσπρωτικό λαό δεν αξίζει τέτοια παλαιοκομματική κοροϊδία. Ο κ. Γιόγιακας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που στηρίζει, δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο 4 χρόνια στη Θεσπρωτία παρά μόνο καπηλεύονται τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ. Το μοναδικό έργο εμπνεύσεως δικής τους, είναι η παραχώρηση ενός οικοπέδου και ενός κτηρίου από έναν Δήμο σε ένα Υπουργείο. Μπράβο και συγχαρητήρια!

Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί μνημείο παλαιοκομματισμού. Δεν σέβεται την απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ κοροϊδεύει  προεκλογικά τον Δήμο, τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας και εντέλει όλο το Θεσπρωτικό λαό. Αξίζουμε πολλά περισσότερα από αυτή τη μιζέρια.