Για τις κινηματογραφικές παραγωγές κατεβαίνει στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης

Συνέντευξη για τις ευρωεκλογές του 2019, την παρουσία του στα δημοτικά συμβούλια της Λάρισας κ.α έδωσε στον Παύλο Αθανασίου του onlarissa.gr ο υποψήφιος για την ευρωβουλή πλέον, Αλέξης Γεωργούλης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί αποφάσισε να κατέβει στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης απάντησε πως ένας πολίτης μπορεί να ανταποκριθεί, γιατί όχι και ένας ηθοποιός. «Για τους λόγους που αποφάσισα εγώ να κατέβω στις εκλογές, ένας ηθοποιός ίσως να ήταν και η καλύτερη λύση. Διότι όταν άρχισα να κάνω τις συζητήσεις για να κατέβω στις εκλογές, έκανα μια βασική συζήτηση με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τον κ. Λευτερη Κρέτσο, ο οποίος μου ανέλυσε το όλο θέμα με το cash rebate, πρόκειται για μια νομοθεσία, που επιστρέφει μέρος των εξόδων από οπτικοακουστικές παραγωγές. Στην Αμερική, την Αγγλία και την Γερμανία υπάρχει δεκαετίες τώρα. Είναι κάτι πάρα πολύ γνωστό στο εξωτερικό. Δηλαδή ουσιαστικά το θεωρούν δεδομένο αυτό, ενώ εμείς στην Ελλάδα δεν το είχαμε μέχρι πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια που συναναστρέφομαι με το εξωτερικό, με την πρώτη ευκαιρία που ερχόμουν στην Ελλάδα έλεγα ότι αυτό πρέπει να γίνει.

Αυτό το πράγμα μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τα κινηματογραφικά δρώμενα, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς, όπως πχ στα οικονομικά. Αν δηλαδή έρθουν μεγάλες παραγωγές στην Ελλάδα όπως το Mama mia μπορούν να αφήσουν πολλά χρήματα στην χώρα μας. Μια τέτοια μεγάλη παραγωγή που θα κοστίσει πχ 80 εκατομμύρια, τα 30 μπορούν να μείνουν στον τόπο μας. Μιλάμε για μια πολύ καλοστημένη επιχείρηση η οποία επιπλέον βοηθάει και στο κομμάτι του τουρισμού, διότι γίνεται μεγάλη διαφήμιση.

Γι’ αυτόν τον λόγο κατεβαίνω στις εκλογές και γι’ αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι με κέρδισε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο κ. Κρέτσος με τον οποίο ταυτιστήκαμε πολύ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό λοιπόν μπορεί να ανοίξει περισσότερο και να γίνει ακόμη πιο δυνατό. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό μέτρο που πρέπει να το υποστηρίξουμε πιο πολύ διότι δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς ή τους παραγωγούς αλλά αφορά τα πάντα οικονομία, τουρισμό, ανεργία και ακόμη και το πρεστίζ που μπορεί να έχει η χώρα προς τα έξω».

Για την προσπάθειά του στα αυτοδιοικητικά της Λάρισας αλλά και τις κατηγορίες πως δεν παρουσιάζονταν στα συμβούλια

«Είχα κατέβει στις προηγούμενες εκλογές με τον κ. Τζανακούλη, τότε ήθελα να δημιουργήσω μια σχολή παραστατικών τεχνών, όμως υπήρξαν πολλές δυσκολίες. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες και το σκεπτικό ήταν να γίνει η σχολή αυτή που θα συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, και η Λάρισα να παίρνει εργατοώρες και να δίνει εμπειρία, κάνοντας παραγωγές στο θεσσαλικό θέατρο. Του άρεσε του κ. Τζανακούλη η ιδέα, την πίστεψε, αλλά δεν βγήκαμε στις εκλογές»

Για τις απουσίες του στα συμβούλια, ο γνωστός ηθοποιός απάντησε: «Ήταν καθαρά θέμα χρόνου συνέπεσε το ότι ξεκίνησα την βρετανική σειρά Durrelles και έπρεπε να είμαι δύο μήνες Κέρκυρα και δύο στην Αγγλία για τα γυρίσματα, οπότε δεν είχα τον χρόνο. Έπρεπε να παραιτηθώ και αυτό ήταν το σωστό»

Ο Αλέξης Γεωργούλης δε δίστασε να απαντήσει και στο ερώτημα ποιους πολιτικούς θα ήθελε μαζί σου σε έναν θίασο

«Θα ήθελα σίγουρα και τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, διότι στο θέατρο στην δραματουργία χρειάζεσαι εντάσεις και αμφίρροπες δυνάμεις. Μόνο μέσα από τις συγκρούσεις στην δραματουργία δημιουργείς καινούριους δρόμους. Οπότε θα τους έβαζα να φτιάξουν μια κυβέρνηση μαζί…»

Πηγή: Onlarissa.gr

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: