Για τις ιχθυοκαλλιέργειες συζήτησε ο Β. Γιόγιακας με τον Μάκη Βορίδη

Ζητήματα που χρήζουν επίλυσης με σκοπό να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών συζήτησαν ο Βασίλης Γιόγιακας και εκπρόσωποι τουκλάδου με τον Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η επιτάχυνση της διαδικασίας χωροθέτησης των επιχειρήσεων υδατοκαλλιεργειών – που περιλαμβάνει και την κήρυξη της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας -, η προβολή και η πιστοποίηση της ποιότητας των προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων, η βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και η ενίσχυση του κλάδου μέσω του νέου Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027. Τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του κλάδου εκπροσώπησαν ο κ. Γιάννης Χεκίμογλου από την Πανελλήνια Ένωση Μικρομεσαίων Καλλιεργητών, ο κ. Απόστολος Τουραλιάς από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας  και ο κ. Αντώνης Χαχλάκης από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box