Γιάννης Γόγολος: Τιμούμε τη «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία»

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον Ο.Η.Ε. ως «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία». Μαζί με όλον τον πλανήτη τιμούμε και εμείς τη σημερινή ημέρα. Όλοι μας, από όποια θέση και αν βρίσκεται ο καθένας οφείλει να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που προωθούν την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και προασπίζουν τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία, ώστε να ενταχθούν τα άτομα αυτά σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Για να γίνει αυτό και στο Δήμο μας, απαιτείται η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις δραστηριότητες, τις υπηρεσίες και τα γεγονότα, αλλά και στις ευκαιρίες που διαθέτουν οι συμπολίτες μας.

«Πλήρης συμμετοχή και ισότητα» είναι το σύνθημα της ημέρας και ζητούμε αυτό να γίνει πράξη από το Δήμο και τους λοιπούς τοπικούς φορείς, με συγκεκριμένες ενέργειες που προασπίζουν το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία για βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών, για ενεργό συμμετοχή στην καθημερινή ζωή και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box