Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Γιάννης Γόγολος: εικόνες ντροπής στο Δρέπανο (φωτό)

Γιάννης Γόγολος: εικόνες ντροπής στο Δρέπανο

Εικόνες εγκατάλειψης 

Εικόνες αδιαφορίας 

Εικόνες ντροπής !

 Έξι ημέρες,  πριν την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

 Έξι ημέρες,  από την επανεκκίνηση του σημαντικότερου πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδος και της περιοχής μας ( θυμίζω ότι 1 στους 4 εργαζόμενους απασχολείται σε επιχειρήσεις που άπτονται του τουρισμού )

  Μετά από, οκτώ  μήνες από την περυσινή λήξη της « ματωμένης» τουριστικής σεζόν, λήγει η  αναμονή και ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

 Αυτά ισχύουν για  όλους τους άλλους…

 Για όλους όσους έχουν συναίσθηση της ευθύνης και του ρόλου τους

 Για την παραλία του  Δρεπάνου …οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους !

 Χωρίς ανοικτά καταστήματα, με δένδρα σπασμένα, με  ακαθαρσίες παντού, με σκουπίδια διάσπαρτα, με κουφάρια κορμών από τον χειμώνα  στην παραλία, με κατεστραμμένες  οικιακές συσκευές στον ευρύτερο χώρο, με μεγάλο αριθμό αδέσποτων και ακόμη μεγαλύτερο αριθμό  παραγωγικών   ζώων, από το Μακρυγιάλι μέχρι τον ποδηλατόδρομο, με ημιτελές το έργο του νέου ποδηλατόδρομου, που θα καταστήσει επικίνδυνη την μετακίνηση του αυξημένου αριθμού επισκεπτών.  

 Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν πριν την επίσημη έναρξη του τουρισμού, γιατί από σήμερα ήταν εκατοντάδες οι επισκέπτες της παραλίας του Δρεπάνου, η Δημοτική Αρχή  σφυρίζει αδιάφορα και έχει εγκαταλήψει την περιοχή. Φαίνεται ότι  έχει εναποθέσει τις ελπίδες της, στην καταχώρηση στο έντυπο για τον  χειμερινό τουρισμό στα πλαίσια της  τουριστικής προβολής, που πλήρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, με επταετή συνεχόμενη θητεία  όφειλε να είχε αποκτήσει τουλάχιστον τα απαραίτητα αντανακλαστικά για τη βελτίωση του Δρεπάνου, εάν την ενδιέφερε η μεγαλύτερη λαϊκή παραλία ολοκλήρου του νομού. 

Αντί αυτού τι κάνει ;

Απεμπολεί μπαίνοντας σε συζήτηση διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης και του Δρεπάνου,  το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής 

Κλείνει όλα τα καταστήματα και  ακολουθεί με μεθοδευμένη αργοπορία την  ενοικίαση  των καταστημάτων, ώστε να χαθεί και η φετινή χρόνια.

Ανέχθηκε τα υπέρογκα χρέη των παλαιών καταστημάτων  που οι χειρισμοί της,  ζημίωσαν τα οικονομικά του Δήμου.

 Δυστυχώς όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην ευρέως επικρατούσα άποψη της κοινωνίας, ότι η πολιτική απαξίωσης της περιοχής του Δρεπάνου από μια ηγετική  ομάδα της Δημοτικής Αρχής, δεν οφείλεται σε παράλειψη ή αδιαφορία, αλλά είναι συνειδητή επιλογή να ευνοηθούν τουριστικά άλλες περιοχές και επιχειρήσεις !

Καλό καλοκαίρι !