Γερμανία: Τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν – 1 νεκρός 4 βαριά τραυματίες

Η έκρηξη που συντάραξε την πόλη του Λεβερκούζεν έγινε σε εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Όλα ξεκίνησαν από μια φωτιά που ξέσπασε σε μια αποθήκη αποβλήτων η οποία γρήγορα επεκτάθηκε. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η ισχυρή έκρηξη ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για μια δεύτερη έκρηξη.


Ένας νεκρός και 16 τραυματίες εκ των οποίων οι 4 δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή είναι ο τραγικός απολογισμός. Την ίδια στιγμή η πόλη έχει γεμίσει με ένα πυκνό μαύρο σύννεφο χημικού καπνού

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», το τοξικό σύννεφο που έχει σκεπάσει τον ουρανό της πόλης Λεβερκούζεν, κινείται βορειοανατολικά, ενώ η πόλη της Κολωνίας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.


Η περιοχή πριν από λίγες ημέρες είχε πληγεί σφοδρά από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες και τώρα βρίσκεται πάλι σε κατάσταση συναγερμού καθώς το τοξικό σύννεφο κάλυψε τα πάντα. Οι αρχές κάνουν έκκληση στον κόσμο να μην κυκλοφορεί έξω και να μπει σε κάποιο κτίριο το συντομότερο δυνατόν.

Στον αυτοκινητόδρομο «Λεβερκούζεν – Βεστ» η κυκλοφορία έχει διακοπεί πλήρως και στις δύο κατευθύνσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Tagesspiegel» οι αρχές κάνουν λόγο για μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Η αστυνομία του κρατιδίου ανάρτησε στο twitter το εξής: «Είμαστε με πολλούς αστυνομικούς στην περιοχή και προσπαθούμε να διαλευκάνουμε τι ακριβώς συμβαίνει». Το εργοστάσιο ανήκει στην εταιρία Currenta και βρίσκεται μέσα σε ένα χημικό πάρκο που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box