Βραδιά Καντάδας στην Ηγουμενίτσα

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

Με την ευκαιρία του εορτασμού  το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», Μνήμες-Παράδοση-Πολιτισμός, έχοντας την ευθύνη του δικού του ρόλου στο πολιτισμικό τοπίο της περιοχής, πρόκειται να υλοποιήσει την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 καντάδα με τροβαδούρους στο κέντρο της Ηγουμενίτσας . Η χορωδία των «Τροβαδούρων» του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου», αποτελούμενη από χορωδούς συμπολίτες μας και εκλεκτούς μουσικούς,  θα μας δείξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με διαχρονικές μελωδίες έναν άλλο τρόπο ζωής γεμάτο ζεστασιά και ευαισθησία.

Η ομάδα των κανταδόρων θα  ξεκινήσει τη διαδρομή της από το κτίριο του ΟΤΕ, στις 8.00 μ.μ., θα συνεχίσει στα πιο χαρακτηριστικά σημεία  του πεζόδρομου με προορισμό το μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», στην Πάροδο Ολύμπου.

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για τους  επισκέπτες από τις 10 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. .

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box