Βούρκος έγινε με την πρώτη βροχή το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ της Λέσβου

Μια βροχή στη Λέσβο ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί πόσο πρόχειρα στήθηκε ο νέος καταυλισμός για πρόσφυγες και μετανάστες στον Καρά Τεπέ, για να αντικαταστήσει το ΚΥΤ της Μόριας 

Οι περίπου 7.500 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό είδαν τις σκηνές τους να βουλιάζουν σε λάσπες και βούρκο, ενώ ο χειμώνας έρχεται απειλητικός. Γυναίκες και μικρά παιδιά αναζήτησαν καταφύγιο σε άλλες σκηνές, ενώ έδωσαν μάχη με τις λάσπες για να διασώσουν τα λιγοστά τους υπάρχοντα.

Άλλωστε οι περισσότερες σκηνές δεν διαθέτουν ούτε καν πάτο. Μάλιστα επιβεβαιώθηκαν όλοι όσοι έλεγαν από την πρώτη στιγμή ότι το πρώην στρατόπεδο είναι ακατάλληλο για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, καθώς η βροχή μετατρέπει το χώρο σε απέραντο λασπότοπο.

 Κάκιστες είναι οι συνθήκες εργασίας και των εργαζομένων στη δομή, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους απελπισμένους πρόσφυγες.

Πηγή topontiki.gr/ Πληροφορίες: Αυγή / Photos: Zekria Farzad

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: