Βηρυτός πριν και μετά: Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες

Ποτέ δεν ήταν πιο αληθινό το κλισέ ότι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις εάν δει κανείς τις εκπληκτικές δορυφορικές εικόνες πριν και μετά, από τις φονικές εκρήξεις στην πόλη της Βηρυτού, όπως τις απαθανάτισε ο δορυφόρος Roscosmos. Πρόκειται πραγματικά για την απόλυτη καταστροφή που προκλήθηκε από την έκρηξη στο λιμάνι της λιβανέζικης πρωτεύουσας “δικαιώνοντας” δραματικά όσους από την πρώτη στιγμή μίλησαν για εικόνες Χιροσίμας και Ναγκασάκι σε μικρογραφία. 

Η πρώτη φωτογραφία, που τραβήχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο, δείχνει μια σειρά  από μεγάλες αποθήκες στην προκυμαία της Βηρυτού. Μπορεί επίσης κανείς να διακρίνει πυκνά κτίρια που εκτείνονται προς τη θάλασσα, με μια σειρά από στενούς δρόμους ανάμεσα στις κύριες αρτηρίες της πόλης.

Στη συγκλονιστική νεώτερη φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία μετά την τρομερή έκρηξη της Τρίτης, δεν φαίνεται σχεδόν κανένα ίχνος των αποθηκών. 

Μόνον οι σκιές των πρώην κτιρίων μπορούν να φανούν στο κατεστραμμένο αστικό τοπίο, σαν οι μεγάλες αποθήκες να έχουν σβηστεί από κάποιο γιγάντιο χέρι με γόμα. Μια τεράστια τρύπα είναι επίσης εμφανής στην προβλήτα στην εστία της έκρηξης.

RT

Πολλά μικρότερα κτίρια κοντά στη ζώνη της έκρηξης υπέστησαν επίσης σοβαρές ζημιές, ή καταστράφηκαν εντελώς, από την έκρηξη που σκότωσε πάνω από 130 άτομα και άφησε χιλιάδες ανθρώπους τραυματίες και εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους.

topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: