Βελτίωση της βατότητας του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Ροδιάς Βίγλας

Βελτίωση της βατότητας του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Ροδιάς Βίγλας
Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Αρταίων το έργο της βελτίωσης της βατότητας του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ροδιάς. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, που έχουν προϋπολογισμό 25.000 ευρώ, μπορούν οι κάτοικοι των δύο περιοχών να μετακινούνται καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια μεταξύ των περιοχών Βίγλα και Στρογγυλή, ενώ η βελτίωση του δρόμου θα διευκολύνει και τους επισκέπτες του Μοναστηριού, καθώς βελτιώνει και τη στάθμευση δίπλα σε αυτό, ιδίως αυτές τις ημέρες και όσο πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος, όπου και το Μοναστήρι εορτάζει.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αρταίων έχει συντάξει μελέτη για την μετατροπή της υφιστάμενης αγροτικής οδού, μήκους 6 χιλιομέτρων, που συνδέει τους οικισμούς Βίγλα και Στρογγυλή σε πεζόδρομο σε όλο το μήκος της, αλλά και σε ποδηλατόδορμο από τον οικισμό της Βίγλας έως το Μοναστήρι της Ροδιάς. Η δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 2,3 εκ. ευρώ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, καθώς εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους και έχει τεθεί σε προτεραιότητα από τη Δημοτική Αρχή, η οποία αναμένει την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box