ΒΑΤΡΑΧΟΙ από την Θε.Ο.Ρα στην Ηγουμενίτσα

Έρχονται οι ΒΑΤΡΑΧΟΙ του Αριστοφάνη από την Θε.Ο.Ρα
Κυριακή 15 Ιουλίου

Η Θεατρική ομάδα Ραφτανιτών παρουσιάζει στην Ηγουμενίτσα και στον προαύλιο χώρο Πρώην Μαθητικής Εστίας, την κωμωδία ΒΑΤΡΑΧΟΙ του Αριστοφάνη στις 15 Ιουλίου 2018, ώρα 9.00 το βράδυ. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή και σε σκηνοθεσία και μουσική διδασκαλία Βασίλη Κονταξή· τη μουσική έγραψε ο Σωκράτης Γεωργιάδης.
Παίζουν τα μέλη της Θε.Ο.Ρα: Χρήστος Γκόγκος, Κώστας Ευθυμίου, Δάφνη Καίσαρη, Θοδωρής Καραδήμας, Κώστας Κούρτης, Βερόνικα Μπουρνάκα, Σπυριδούλα Μπουρνάκα, Χάρης Νικολάου, Γιάννης Ντούρος, Λαμπρινή Παπαγιάννη, Μάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Τάτσης, Άκης Τζελέτας, Άρης Τσούκης, Θάνος Φώτης, Δώρα Φώτου, Σπύρος Χαρίσης, Πολυνίκη Χουλιάρα, Χαρά Χουλιάρα και Γιάννης Χουλιάρας.
Στην παράσταση συμμετέχουν τα μέλη του συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού τραγουδιού: Πηνελόπη Βεντούρη, Θανάσης Βιλτανιώτης, Σταύρος Βιρβίλης, Χρήστος Γκόγκος, Ελευθερία Γκούβα, Σωτήρης Δέσσης, Ιωάννα Ζώτου, Αθανασία Καλογήρου, Βιβή Λάζου, Ελένη Παπασπύρου και Αποστολία Ψιλού.
Ο Αριστοφάνης έγραψε την κωμωδία τούτη έναν χρόνο μετά από το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, του τόσο ολέθριου για την Αθήνα. Επρόκειτο για έναν πόλεμο –όπως άλλωστε και όλοι οι πόλεμοι– που είχε ως βαθύτερη κινητήρια αρχή κι αιτία την αλαζονεία της εξουσίας, τη μισαλλοδοξία, τη ματαιοδοξία και τη μνησικακία των ανθρώπων. Ο πόλεμος αυτός, που κατά τον Θουκυδίδη ήταν από κάθε άποψη ο «ἀξιολογώτατος τῶν προγεγενημένων», μόνο δεινά και καταστροφή άφησε πίσω του. Η Αθήνα, αφού απαλλάχθηκε από το επαίσχυντο αλλά βραχύβιο καθεστώς των Τριάκοντα τυράννων που της επεβλήθη, προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της· έτσι ο μεγάλος κωμικός ποιητής εμφανίζει εξανθρωπισμένο τον θεό της δραματικής ποιήσεως Διόνυσο να αναζητεί έναν καλό ποιητή για τους δραματικούς αγώνες. Η αναζήτησή του αυτή τον οδηγεί στον Άδη με σκοπό να ξαναφέρει στον επάνω κόσμο τον Αισχύλο ή τον Ευριπίδη (που αρχικά τον προτιμά), αφού τους θέσει σε αναμέτρηση μεταξύ τους.
Το έργο αυτό, επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα, διάλεξε η Θε.Ο.Ρα και ανεβαίνει σε μια παράσταση συνειδητά κτισμένη με το ηπειρώτικο στοιχείο που φέρει αυθεντικά μέσα του ανεκτίμητα κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Είσοδος ελεύθερη

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box