Βίντεο: Ο νέος λιμένας Ηγουμενίτσας που θα διαθέτει και υδατοδρόμιο

Πλωτή προβλήτα – υδατοδρόμιο για προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση υδροπλάνων θα διαθέτει ο υπό κατασκευή νέος λιμένας Ηγουμενίτσας όπου αναμένεται να γίνει σύνδεση με υδατοδρόμια στα νησιά Κέρκυρας και Παξών, καθώς και με τα Ιωάννινα.

Η προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση των υδροπλάνων θα γίνεται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε έναν από τους τρεις υδατοδιαδρόμους, οι οποίοι έχουν διαστάσεις 350m x 20m και αφορούν σε ελεύθερο θαλάσσιο χώρο, εντός του οποίου δεν απαιτείται ούτε προβλέπεται κανένα είδος έργου, κατασκευής ή οριοθέτησης. Η προσέγγιση και ο ελλιμενισμός των υδροπλάνων θα γίνεται σε πλωτή προβλήτα, η οποία θα ποντιστεί παράλληλα με το νότιο μέτωπο της υφιστάμενης προβλήτας του παλαιού λιμένα Ηγουμενίτσας.

Οι χερσαίες ανάγκες του υδατοδρομίου θα στεγαστούν στο υφιστάμενο κτίριο Τερματικού Σταθμού Επιβατών Τ2, του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ), που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Η είδηση που αφορά την Ηγουμενίτσα αναπτερώνει τις ελπίδες και για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Παμβώτιδα, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το Δήμο Ιωαννιτών και όλους τους τοπικούς φορείς του τουρισμού να προχωρήσει το θέμα και στην πόλη των Ιωαννίνων Μάλιστα η εταιρία Hellenic Seaplanes έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της, ο Πρόεδρός της Ν. Χαραλάμπους βρέθηκε στα Γιάννενα και είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και τοπικούς φορείς, κάνοντας γνωστό πως εξετάζεται η ίδρυση και λειτουργία κεντρικού κι όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει την διασύνδεση της πόλης και με το εξωτερικό, με χώρες όπως η Αλβανία, η Ιταλία και η Κροατία.

Βίντεο – κείμενο Τάσσος Σταύρου ( DroneworX TS )

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box