Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Βίντεο: Ο Γιόγιακας θεωρεί δίκαιη την μείωση μισθού στην ειδική άδεια

Μέχρι τώρα, αν ένας μαθητής είχε κορονοϊό, ο γονέας έπαιρνε άδεια ειδικού σκοπού 14 μέρες και πληρώνονταν όλες τις μέρες. Αυτό όμως άλλαξε με τροπολογία όπου σε περίπτωση που ασθενήσει ένα παιδί και χρειαστεί οι γονείς να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού τότε θα λάβουν το 50% των αποδοχών τους και η άδεια θα είναι για 5 μέρες.

Όπως αναφέρετε στην τροπολογία «Οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 1 λόγω νόσησης των τέκνων τους, λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις (3) πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη (4η) ημέρα από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Αυτήν την τροπολογία Χατζηδάκη ήρθε να στηρίξει ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας ο οποίος στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Κόντρα είπε ότι είναι «Το πιο ΔΙΚΑΙΟ και το πιο ΣΩΣΤΟ, η μείωση μισθού στο μισό, στην άδεια ειδικού σκοπού».

Για να δικαιολογήσει αυτήν την τροπολογία την σύνδεσε με την άδεια ασθενείας, ενώ ξεκάθαρα πρόκειται για άδεια ειδικού σκοπού, όπως του επισήμανε και η δημοσιογράφος.

Μάλιστα ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας έλεγε ότι «εφαρμόζονται διατάξεις που εφαρμόζονταν και προ του ιού», και όταν η δημοσιογράφος του είπε ότι η τροπολογία αυτή ήρθε πάνω σε προηγούμενη τροπολογία της ΝΔ που έδινε το 100% της αποζημίωσης ο κ. Γιόγιακας το παραδέχθηκε λέγοντας ότι αυτό ίσχυε σημειώνοντας ότι γινόταν κατά την “διάρκεια της πανδημικής κρίσης” Λες και τώρα η πανδημία δεν υπάρχει.

Μάλιστα κάποια στιγμή ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για το 50%»….

Απολαύστε το απόσπασμα: