Αχτσιόγλου: Επεκτείνονται τρεις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας – Καλύπτουν 51.383 εργαζόμενους

Τις υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση τριών Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 51.383 εργαζόμενους υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, επεκτάθηκαν και καθίστανται γενικώς υποχρεωτικές οι ΚλαδικέςΣυλλογικές Συμβάσεις για τους εργαζόμενους στους κλάδους των τραπεζών και τωνπάσης φύσεως μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων όλης της χώρας, καθώς και τωνεργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Από τον Αύγουστο του 2018 και την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικώνδιαπραγματεύσεων, το Υπουργείο Εργασίας έχει επεκτείνει τις Συλλογικές ΣυμβάσειςΕργασίας σε 12 κλάδους, καλύπτοντας συνολικά περισσότερους από 210.000εργαζόμενους.

Επίσης, εξετάζει τις εν ισχύ Συλλογικές Συμβάσεις και όσες υπογραφούνστο μέλλον, ώστε να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασήτους.Η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, για τη βελτίωση τωνμισθών και των όρων εργασίας τους, αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης, τονοποίο υπηρετεί η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων στηχώρα, καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού.

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: