Αφγανιστάν: Μεγαλώνει ο αιματηρός απολογισμός της επίθεσης των Ταλιμπάν

Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 19/9 οι Ταλιμπάν σε νοσοκομείο στο νότιο Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Ζάμπουλ, οι νεκροί έφτασαν τους 39, από 20 που ήταν ο προηγούμενος απολογισμός.

Επίσης σε 140 ανήλθε επίσης ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση αυτή που έγινε στην πόλη Κάλατ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζάμπουλ, δήλωσε ο Γκιουλ Ισλάμ Σιάαλ.

«Μόνο δύο απ’ αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες, παιδιά, ασθενείς και επισκέπτες», σημείωσε.

«Το νοσοκομείο καταστράφηκε ολοσχερώς», υπογράμμισε επίσης.

Την Πέμπτη 19/9 ο κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ, ο Ραχματουλάχ Γιάρμαλ, είχε δηλώσει ότι καμικάζι που οδηγούσε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στοχοθέτησε το κτίριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS) και ότι το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο καταστράφηκε από την επίθεση.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είχε δηλώσει ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση αυτή αυτοκτονίας εναντίον των NDS και ότι το κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας καταστράφηκε ολοσχερώς.

Φωτο αρχείου

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Νάσος Μπράτσος
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: