Ατυχέστατη δήλωση Παπαυαγγέλου: Πολύ μικρό το ποσοστό 20% θανάτων εκτός ΜΕΘ

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και εργαζόμενη στο ΕΣΥ, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Τη στιγμή που οι περιγραφές και οι καταγγελίες που έρχονται από τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αττικής, για φρικτή αναμονή για κρεβάτι σε ΜΕΘ, διασωληνώσεις και θανάτους εκτός εντατικής, ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν σχετικές ερωτήσεις. Η απάντηση της Βάνας Παπαευαγγέλου, όμως, για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ ήταν τέτοια που ήδη ξεσηκώθηκε κύμα αντιδράσεων. 

Έκανε λόγο για… μικρό ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ, προσδιορίζοντάς το στο 20%. Δηλαδή ένας στους πέντε θανάτους εκτός ΜΕΘ χαρακτηρίζεται ως «πολύ μικρό ποσοστό». Είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω».

πηγη efsyn.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box