Αστυνομικοί έριξαν πρόστιμο 150 ευρώ σε εργαζόμενους στην καθαριότητα!

Πρόστιμο 150 ευρώ επιβλήθηκε σε τρεις εργαζόμενους της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» (ΕΔΑΚΙ) εν ώρα εργασίας στη διαδρομή με το απορριμματοφόρο, από το Αργοστόλι στο Φισκάρδο.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος «πως οι τρεις εργαζόμενοι στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ επειδή εκτελούσαν τα καθήκοντα τους χωρίς να έχουν παραλάβει από το γραφείο το σχετικό έντυπο (υπήρχε έτοιμο απλώς δεν το παρέλαβαν με την έναρξη της εργασίας τους), δεν θα το επιβαρυνθούν εκείνοι αλλά η ΕΔΑΚΙ».

Ο ίδιος ευχαρίστησε εκ μέρους του ΕΔΑΚΙ αλλά και του δήμου Αργοστολίου τους εργαζόμενους, ενώ στηλίτευσε την συμπεριφορά των αστυνομικών: «Έχει σημασία το ότι οι εργαζόμενοι ήταν τρεις και όχι δύο όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. Και ο πιο αδαής γνωρίζει πως το πλήρωμα των απορριμματοφόρων αποτελείται από τρεις εργαζόμενους. «Λογικά» και σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο ο οποίος επιβλήθηκε κατά γράμμα σήμερα, σε ένα απορριμματοφόρο το οποίο πηγαίνει από το Αργοστόλι στο Φισκάρδο και επιστρέφει, θα πρέπει οι δύο εργαζόμενοι να βρίσκονται στην καμπίνα του και ο τρίτος σε όλη τη διαδρομή να κρέμεται από πίσω. Θα ήθελα τέλος να στηλιτεύσω την συμπεριφορά των συγκεκριμένων οργάνων της τάξης οι οποίοι επέβαλαν το συγκεκριμένο πρόστιμο ρωτώντας τους αλήθεια, αν δύο αστυνομικοί συλλάβουν έναν κακοποιό εν μέσω πανδημίας θα τον βάλουν στο περιπολικό ή θα τον σέρνουν από πίσω του; Κάτι αντίστοιχο αναρωτιέμαι και για ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο οποίο επιβαίνουν τρεις εργαζόμενοι. Και μάλιστα όταν τα συγκεκριμένα πρόστιμα επιβλήθηκαν στους τρεις εργαζόμενους αφού προσκομίστηκαν στην Αστυνομία τα σχετικά έντυπα για του λόγου το αληθές από άλλον υπάλληλο της ΕΔΑΚΙ. Δεν πειράζει. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Η ΕΔΑΚΙ θα πληρώσει τα πρόστιμα και είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για τους εργαζομένους της», κατέληξε ο κ. Γαβριελάτος.

Να σημειωθεί ότι για το αν το πλήρωμα των απορριμματοφόρων μπορεί να είναι τρία και όχι δύο άτομα, έχει θέσει ερώτημα η ΚΕΔΕ στο ΥΠΕΣ αλλά ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση.

Όσο για το πρόστιμο στους εργαζόμενους, φαίνεται ότι και εδώ το κράτος εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πρόστιμο στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και όχι στον δήμαρχο Σοφαδων και το Αρχιερατικός Επίτροπο της περιοχής που χθες όχι μόνο δεν τήρησαν την απόσταση του 1,5 μέτρου που προβλέπει ο νόμος αλλά βρίσκονταν σχεδόν ο ένας δίπλα στον άλλο.

πηγή aftodioikisi.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: