Ας ξαναομορφύνουμε τον κόσμο μας…

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Ο κορωνοϊός μας προσγείωσε απότομα, αποκαλύπτοντας μια φρικτή πραγματικότητα, που ξερνάει το θάνατο δίπλα μας και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει καταπάνω μας, χωρίς να το υποψιαστούμε καν.
Άλλαξε την καθημερινότητά μας, έγινε, όσο παράδοξο και αν φαίνεται ή ακούγεται αυτό, ο καθρέφτης μας. Στ’ αλήθεια, μας ξεγύμνωσε ο κορωνοϊὀς…
Ήρθε να αναδείξει τις αδυναμίες μας, τις ανασφάλειές μας, τις κακίες μας, τον εγωισμό μας, τις συγκρούσεις μέσα και γύρω μας, τις μικρότητές μας. .
Αλλά ταυτόχρονα έγινε και προσκλητήριο για να αλλάξουμε συμπεριφορά. Αφορμή να σκεφτούμε διαφορετικά, να αλλάξουμε ρότα και από ανθρωπάκια να γίνουμε άνθρωποι.
Να ξαναβρούμε το φως στο σκοτάδι της ζωής μας, τη ζεστασιά στην παγωμένη καρδιά μας.
Να εκτιμήσουμε τις απλές καθημερινές στιγμές, που μέχρι τώρα τις προσπερνούσαμε πολύ εύκολα.
Και να καταλάβουμε ότι η ευτυχία δεν κρύβεται στο κυνήγι της χλιδής, του πλούτου, των απολαύσεων, αλλά σε αγαθά πολύτιμα, όπως η υγεία, η καθαρή ανάσα, το χαμόγελο, η καλοσύνη και η αγνότητα της καρδιάς.
Να ξανασυστηθούμε στον εαυτό μας και να ξαναγνωρίσουμε σε γνήσιες και αληθινές διαστάσεις εμάς τους ίδιους, την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους γνωστούς μας, τους συνανθρώπους μας.
Να ξαναβρούμε την ψυχή μας νικώντας τον πελώριο γίγαντα μιας παράλογης ζωής, που θρέψαμε και γιγαντώσαμε με τις αψυχολόγητες και καταδυναστευτικές πράξεις μας, που κατέληξαν αυτοτιμωρητικές.
Ό,τι ζούμε ας το δούμε ως ευκαιρία να ξεπεράσουμε τη μιζέρια μας, να γίνουμε καλύτεροι, γιατί αν δεν το κάνουμε είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι είμαστε καταδικασμένοι και χαμένοι από χέρι.
Ας ξεμπλοκαριστούμε από τις ζημιογόνες συνήθειές μας, γιατί ο κορωνοϊὀς έδειξε ότι όχι μόνο δεν μας συμφέρει κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχουμε καν το δικαίωμα να το κάνουμε.
Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε αυτοκαταστροφικοί, όπως κάναμε μέχρι τώρα, που δεν σεβόμασταν καθόλου ούτε το ανθρώπινο, ούτε το φυσικό περιβάλλον.
Ηχηρή καμπάνα ο κορωνοϊός να αγωνιστούμε για καλύτερες συνθήκες ζωής, για ποιότητα στην κοινωνία.
Μπορούμε, ναι το μπορούμε, και πλέον είναι αναγκαίο, είναι μονόδρομος, να βελτιωθούμε, να ανακάμψουμε, να αναχαιτίσουμε την ανεξέλεγκτη ορμή μας.
Ας το συνειδητοποιήσουμε μια για πάντα: Η ζωή μας δεν είναι ανεμπόδιστη, έχει εμπόδια, τα οποία δεν θα μας εξουθενώσουν και δεν θα μας εξουδετερώσουν, όταν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη για το καλό, που κρύβουμε μέσα μας, και την αξιοποιήσουμε.
Το νόημα της ζωής είναι η αγάπη και η απλότητα. Είναι η ομορφιά, που χάσαμε και γεμίσαμε με ασχήμια τον κόσμο, μέσα στον οποίο ζούμε. Ας ξαναομορφύνουμε τον κόσμο μας…

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box