Ας γνωριστούμε!

Τι είναι το περιοδικό Step;

Το περιοδικό Step είναι ένα τοπικό περιοδικό ποικίλης ύλης που αρχικά κυκλοφόρησε στους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας και στην συνέχεια επεκτάθηκε στην Άρτα και στα Ιωάννινα.  Ξεκίνησε να κυκλοφορεί στους δύο νομούς τον Μάιο 2015 σε μηνιαία βάση. Ένα χρόνο αργότερα έγινε free press και διανέμετε δωρεάν σε 10 χιλιάδες αντίτυπα. Η αναγνωσιμότητα του είναι πολύ μεγάλη καθώς η ύλη του είναι ποιοτική και με ενδιαφέροντα θέματα.

Η ύλη του βασίζεται σε ένα δίπτυχο: τοπικότητα και ποικιλία. Σε ότι αφορά την τοπικότητα αναδεικνύει τα θετικά του τόπου, τις ομορφιές, χωριά, συλλόγους, ομάδες, πολιτισμό, ιστορία, πολιτιστική κληρονομιά, ανθρώπους που ξεχωρίζουν και σημαντικά γεγονότα.

Στις υπόλοιπες σελίδες υπάρχουν μόνιμες στήλες όπως: Αγροτικές υποθέσεις με  θέματα που αφορούν στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, στήλη κτηνιάτρου, Βότανα & υγεία, Μύθοι και αλήθειες, Παράδοση στην γεύση με παραδοσιακές συνταγές που ως επί των πλείστων τις δίνουν γυναίκες του τόπου, Τα νέα της τεχνολογίας και των Social media, Γυναικεία θέματα και η  Ώρα της χαλάρωσης με ανέκδοτα, σταυρόλεξα, γρίφους, Sudoku κ.α.

Το περιοδικό κατά βάση κυκλοφορεί σε χώρους όπου συχνάζει κόσμος, όπως καφετέριες, καταστήματα, ιατρεία,  κομμωτήρια αλλά και σε εκατοντάδες μεμονωμένα πρόσωπα

Επίσης το έντυπο περιοδικό  ανεβαίνει και σε ηλεκτρονική μορφή στο Site του περιοδικού, όπου κάποιος θα μπορεί να το ξεφυλλίζει και να το διαβάζει.

Για να διαβάσετε προηγούμενα τεύχη κάντε κλικ στο http://steparxeio.blogspot.gr/

Τι είναι το periodikostep.gr;

Η ιστοσελίδα μας είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα. Παρουσιάζουμε την τοπική επικαιρότητα αλλά και τις κυριότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, δίνοντας την δυνατότητα στους αναγνώστες μας να έχουν όσο το δυνατόν μια καλύτερη εικόνα της καθημερινής ειδησεογραφίας.

και τα επόμενα βήματα….

Στην συνέχεια δημιουργήσαμε το Step Beauty &Health, ένα περιοδικό στο οποίο υπογράφουν καταξιωμένοι επαγγελματίες και το οποίο κυκλοφορεί επίσης ανά δίμηνο σε όλη την Ήπειρο με δωρεάν διανομή.
Η αρθρογραφία ανεβαίνει στην ιστοσελίδα health.periodikostep.gr
Όμως δεν σταματήσαμε εκεί, το επόμενο “παιδί” μας είναι η ιστοσελίδα step-politiki.gr ,μία καθαρά πολιτική σελίδα. Και θα έχουμε και συνέχεια….

Λίγα λόγια για τον εκδότη των περιοδικών και ιδιοκτήτη των ιστοσελίδων:

ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ

1988 – 1990 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικρά θέματα με φωτογραφία στην στήλη «Ανθρώπινα»)

1989 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΠΑΚΟΕ» (εκπομπή σατυρικού περιεχομένου και μουσικής)

1997 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΡΕΥΜΑΤΑ»

2000 – 2004  ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ (Θέματα και Απόψεις)

2001 – 2008 ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

2002 – 2003 ΜΕΤΡΟ

2002 OUT

2002 SMART ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ

2003 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ»

2003 –2006   ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

2004 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ «ΘΥΡΟΦΥΛΑΞ», για την ζωή και το έργο του ζωγράφου Θεόφιλου.

2006 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 Fm» (παραγωγή μουσικής εκπομπής – έντεχνο, ελληνικό ροκ – με σατυρικό ένθετο με τίτλο «Το τέταρτο δημοσιότητας του Μικρού Φωκίωνα»)

2007 INPRESS,  πολιτική – σατυρική σελίδα στην εφημερίδα με τίτλο «Τα μικρά… του Μικρού Φωκίωνα»

2008 Δημιουργία blog με πολιτικά – σατυρικά κείμενα: http://mikrosfokion.blogspot.com

2009-2010 MEDIASOUP Αρθρογραφία και πολιτικά – σατυρικά κείμενα στο site www.mediasoup,gr με υπογραφή Μικρός Φωκίων

2012 –  2017 Το Χωνί Συνεργασία με την κυριακάτικη εφημερίδα έχοντας μία σελίδα με πολιτική σάτιρα με το ψευδώνυμο Μικρός Φωκίων.

2014 Κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου με τίτλο «4 χρόνια μνημόνιο είναι λίγα πολύ λίγα» με το ψευδώνυμο Μικρός Φωκίων

2015  Έκδοση του περιοδικού ποικίλης ύλης Step (free press)

2016 Δημιουργία και λειτουργία του ενημερωτικού site www.periodikostep.gr

2018  Έκδοση του περιοδικού Step Beauty & Health (free press)

Επιπλέον στοιχεία:

1996: υπεύθυνος τηλεφωνικής επαφής με τους υποστηρικτές της Greenpeace και για ένα μικρό διάστημα με τους υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας

1997: δημοσίευση του διηγήματος  «Το δείπνο»  στο περιοδικό ΡΕΥΜΑΤΑ.

Το 2007 – 2008 συνεργάστηκα με την ΜΚΟ ΠΕΕΠ (Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) ως συντονιστής του Προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου με ποδήλατο»

Το καλοκαίρι του 2004 ανέβηκε από επαγγελματικό θίασο το θεατρικό μου έργο «ΘΥΡΟΦΥΛΑΞ», με θέμα την ζωή του ζωγράφου Θεόφιλου, κάνοντας περιοδεία στην Λέσβο, στην Χίο και στην Λήμνο.

Τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο με πολιτική σάτιρα με τον τίτλο  «4 χρόνια μνημόνιο είναι λίγα πολύ λίγα» και με ψευδώνυμο Μικρός Φωκίων.

 

Φώτης Μαραζόπουλος

6937857759

step@periodikostep.gr