Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αρκετά τα προβλήματα από την κακοκαιρία (φωτό)

Αρκετά προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία της χθεσινής μέρας, με την βροχή να συνεχίζεται και σήμερα.

Υπήρξαν πολλές πτώσεις δέντρων, έπεσαν κολόνες της ΔΕΗ ενώ είχαμε και πλημμύρες σε χώρους οικιών (περισσότερες περιπτώσεις στον δήμο Φιλιατών).

Από το πρωί γίνονται προσπάθειες να λυθούν τα προβλήματα. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται. Μάλιστα κάποια σημεία ενέχουν περισσότερους κινδύνους (στις φωτογραφίες φαίνονται κάποια σημεία, όπως κορμοί δέντρων που μπορεί να βρεθούν στο οδόστρωμα).

Η περιφέρεια Ηπείρου εντωμεταξύ με δελτίο τύπου ενημερώνει για τα προβλήματα σε όλη την περιφέρεια. Η ανακοίνωση είναι η εξής:

Σε πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων που είχαν προκληθεί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, των  καταιγίδων, των ισχυρών ανέμων και ανεμοστρόβιλων – που προκάλεσαν και πτώσεις δένδρων -έχουν προβεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άφησαν πίσω τους αρκετές ζημιές  σε στέγες σπιτιών στην περιοχή Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων, στην οποία εκτός των συνεργείων της Περιφέρειας, εργάστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσία του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου. Τις ζημιές άρχισαν να καταγράφουν από το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου. 

Κατά περιοχή τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν: 

Στην Π.Ε. Άρτας, στο ορεινό οδικό δίκτυο, στο οποίο σημειώθηκαν καταπτώσεις και κάλυψη τμημάτων με φερτά υλικά. 

Στην Π.Ε. Πρέβεζας, προκλήθηκαν ζημιές σε θερμοκήπια, καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο, ιδίως του Δήμου Ζηρού. 

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, προκλήθηκαν προβλήματα από πτώση δένδρου στην Ε.Ο. Πλαταριά- Σύβοτα και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Σαγιάδας. 

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων, έγινε ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας λόγω φερτών υλικών στην επ. οδό Κόνιτσα- Δίστρατο στη θέση Άρματα, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην Εθνικό Οδό Κόνιτσα – Κοζάνη, κοντά στο Γοργοπόταμο, πτώση λίθων στην Ε.Ο. Ιωάννινα- Άρτα  και ειδικότερα στο τμήμα Τέροβο- Κουκλέσι και καταπτώσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων. 

Επίσης σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου, εξαιτίας πτώσης δένδρων κ.α. 

Με δεδομένο πως η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται και νέες τις επόμενες ημέρες οι οδηγοί, αλλά και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί στις μετακινήσεις του.