Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Από σήμερα το πιο ιστορικό παζάρι της Ηπείρου, ο Λάμποβος της Παραμυθιάς

Από σήμερα το πιο ιστορικό παζάρι της Ηπείρου, ο Λάμποβος της Παραμυθιάς

Από σήμερα ξεκινά το πιο ιστορικό παζάρι στης Ηπείρου, ο Λάμποβος, που γίνεται στην Παραμυθιά. Ήδη από το πρωί οι έμποροι έχουν ξεκινήσει να γεμίζουν με τα προϊόντα τους τους πάγκους.

Φέτος ο Λάμποβος μεταφέρθηκε προς τα πίσω για λίγες μέρες καθώς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου έκανε δεκτό το αίτημα εμπόρων που ήταν σε άλλα εμποροπανήγυρα, οπότε αντί για την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη η έναρξη γίνεται σήμερα. Το παζάρι θα διαρκέσει για 10 μέρες, έως την επόμενη Κυριακή.

Ο «Λάμποβος» αποτελεί το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου το οποίο διοργανώνεται στην Παραμυθιά από τα τέλη της δεκαετίας του 1880, ενώ υπάρχουν στο ιστορικό αρχείο Παραμυθιάς έγγραφα από το 1930.

Η ονομασία προέρχεται από το Λάμποβο, ένα χωριό κοντά στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Λένε ότι η εμποροπανήγυρη είχε  συσταθεί εκεί από τον Ιουστινιανό, τον 6ο αι.μ.Χ. και το έφεραν στην Παραμυθιά κάτοικοι του χωριού.
Θεωρείται το πιο παλιό παζάρι της Ηπείρου με ιδιαίτερη ακμή τον 18ο αι., όταν στην περιοχή παρατηρείται έντονη εμπορική δραστηριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.