Αποδείχτηκαν ανοχύρωτα τα δάση χωρίς τους 5.000 εργαζόμενους της δασοπροστασίας

Χωρίς τους 5.000 εργαζόμενους της δασοπροστασίας τα δάση είναι ανοχύρωτα το 2020, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων “Η Ένωση”, σε μια χρονική στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κατασβήσουν τα μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, σε Κεχριές και Λουτράκι. .

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ» στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «είχε κρούσει και κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της πυροπροστασίας δασών, ζητώντας την επαναπρόσληψη των περίπου πέντε χιλιάδων συναδέλφων που απασχολούνται στην πυροπροστασία δασών μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε. Παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία».

Ο σύλλογος καταλήγει ως εξής:

«Για όλους αυτούς τους λόγους αναμένουμε από την Κυβέρνηση να πράξει έστω και τώρα το αναγκαίο: να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους δημιουργώντας ταυτόχρονα ειδικό σώμα φορέων δασοπροστασίας. Κάτι τέτοιο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθή οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των δασικών πόρων, της δημόσιας περιουσίας ,να μειωθούν οι δασικές πυρκαγιές και κατ΄ επέκταση να προστατευτούν ζωές και περιουσίες.»

topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: