Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Απεργούν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Φιλιατών

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου.

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών την Πέμπτη 21/10 συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ. Απεργούμε για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και γιατί στεκόμαστε στο πλάι του λαού στον αγώνα του για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. 

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες περίπου 20 συνάδελφοι μας βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Στην ουσία είναι απολυμένοι αφού είναι χωρίς μισθό και ασφάλιση. Ο εμβολιασμός αποτέλεσε πρόσχημα από την πλευρά της κυβέρνησης για μια πρωτοφανή επίθεση στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά στο χώρο των νοσοκομείων.  Συμπλήρωσε μια σειρά αντεργατικών μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας .  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εργαζόμαστε με αναστολή αδειών, με ελλείψεις σε σχεδόν όλα τα τμήματα , με μετακινήσεις , με κάλυψη και των  νέων τμημάτων COVID, δειγματοληψίας  και εμβολιαστικού κέντρου.  Επίσης παραμένει άλυτο το πρόβλημα πληρωμής των συναδέλφων μας.

Οι αναστολές εργασίας επιδείνωσαν τις σημαντικές ελλείψεις που υφίσταται το νοσοκομείο μας. Ενώ λοιπόν η πανδημία συνεχίζει να απειλεί το λαό,  πολλά τμήματά και κλινικές του Νοσοκομείου μας είναι σημαντικά υποστελεχωμένα. Οι νοσηλευτές που διώχθηκαν σε αναστολή αντιστοιχούν αριθμητικά  σε ένα νοσηλευτικό τμήμα ενώ το φαρμακείο παρά τον κομβικό του ρόλο υπολειτουργεί ακόμα. 

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτό το χτύπημα των δικαιωμάτων μας ως προοίμιο στην νέα επίθεση που ετοιμάζει. Το αποκαλούμενο «νέο ΕΣΥ»  δεν είναι παρά ξεπούλημα των νοσοκομείων. Οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στοχεύουν στην παραχώρηση υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα θα είναι το χτύπημα στους μισθούς και στα δικαιώματα μας και ο λαός θα βάλει πιο βαθειά το χέρι στην  τσέπη για να βρει την υγειά του.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Απεργούμε – αγωνιζόμαστε για :

  • Να γυρίσουν πίσω στη δουλειά οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού 
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ένταξη όλου του προσωπικού στα ΒΑΕ.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου μας.
  • Ίση πλήρη και Δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.
Για το Δ.Σ.
Η ΠρόεδροςΟ Γραμματέας
Ελευθερία ΑθανασίουΚων/νος Μπακάλης