Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Απάντηση του Νικόλα Κάτσιου στο δήμαρχο Σουλίου κ. Ιωάννη Καραγιάννη

Την Πέμπτη 19.3.2020 σας απέστειλα  προσωπική επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις για τα μέτρα που έπρεπε ήδη να είχαμε πάρει ως δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Μέχρι και σήμερα, δέκα (10) ημέρες μετά:

  • Δεν έχετε προβεί σε απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, σχολείων, παιδικών χαρών και λοιπών εγκαταστάσεων,
  • Δεν έχετε προβεί στο πλύσιμο-απολύμανση των κεντρικών δρόμων, πλατειών και κάδων απορριμμάτων της πόλεως και των χωριών,
  • Δεν έχετε κάνει σήμανση μη χρήσης με ειδικές ταινίες περιμετρικά των οργάνων σε παιδικές χαρές και υπαίθρια παιχνίδια που βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο χωρίς περίφραξη,
  • Δεν έχετε προχωρήσει στη λήψη  μέτρων οικονομικής ανακούφισης των συνδημοτών μας που σας έχουμε προτείνει  όπως:

α) Αναστολή των προσαυξήσεων των δημοτικών τελών για όλα τα νοικοκυριά και καθ’ όλη     τη διάρκεια που θα βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της πανδημίας,

                      β) Μηδενικά δημοτικά τέλη μέχρι 31/8/2020 για όλες τις επιχειρήσεις του δήμου μας,

                      γ) Μη καταβολή στο δήμο των μισθωμάτων για τα ακίνητα και τους κοινόχρηστους χώρους      

                          ιδιοκτησίας του δήμου που μισθώνονται από ιδιώτες , καθόλη την  περίοδο ισχύος των 

                          περιορισμών λειτουργίας της αγοράς,

                      δ) Τη μη καταβολή στο δήμο μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών 

                           μονάδων καθ’ όλη την περίοδο ισχύος των περιορισμών λειτουργίας των Σχολείων.

Ερχόμαστε  λοιπόν στις 26.3.20 και ενώ δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για το τι σκοπεύετε να πράξετε για όλα τα παραπάνω, σας στέλνω ξανά,  δημόσια επιστολή αυτή τη φορά και σας ζητώ έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη. Προσθέτοντας και την ανάγκη ενημέρωσης μας για το σεισμό και τις ζημιές που μεσολάβησαν. Σας θυμίζω ότι 7 μήνες μάλλιασε η γλώσσα μας για την ανάγκη ελέγχου καταλληλότητας των σχολείων.

Αντί  λοιπόν να αποδεχτείτε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ή έστω να μας απαντήσετε για το ποιες από τις προτάσεις μας προτίθεστε να υλοποιήσετε, μου απαντήσατε με μια επιστολή γεμάτη ύβρεις και συκοφαντίες για το πρόσωπο μου. 

Επειδή σε όλη μου τη δημόσια διαδρομή μου υπηρετώ έναν πολιτικό και αυτοδιοικητικό πολιτισμό διαφορετικό από τον δικό σας, δε θα σας ακολουθήσω και θα σας ευχηθώ καλό ταξίδι στο μονόδρομο της πρωτοφανούς πολιτικής «χυδαιότητας» που επιφέρατε στο δημόσιο λόγο του δήμου Σουλίου. Δυστυχώς, σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και τους πολίτες, με την  εριστική, ειρωνική και απαξιωτική συμπεριφορά σας δε μπορείτε να καλύψετε την απραξία σας και τις προφανείς αδυναμίας διοικήσεως του δήμου. 

Αντίθετα θα συνεχίσω να είμαι  παρών, με παρεμβάσεις, προτάσεις και άσκηση εποικοδομητικής κριτικής, χρήσιμος για τον τόπο και τους πολίτες.

Κύριε Καραγιάννη,

Οι κρίσιμες τούτες ώρες απαιτούν συνεργασία, σύνεση, διάλογο, σύνθεση, συστράτευση και αποτελεσματικότητα για το κοινό καλό όλων των συνδημοτών μας. Εσύ όμως εσχάτως έχεις χάσει την ψυχραιμία σου, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας σου που σε διακρίνει καθ’ όλο το επτάμηνο  της δημαρχιακής σου θητείας.

Κύριε Καραγιάννη, «αρχή άνδρα δείκνυσι»!

Με τιμή,  

Νικόλας Ευ. Κάτσιος