Απάντηση Παύλου Παπαρούνα στο Σύλλογο υπαλλήλων Π.Ε Θεσπρωτίας

Απάντηση Παύλου Παπαρούνα στο Σύλλογο υπαλλήλων Π.Ε Θεσπρωτίας

Ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας απαντά με ανακοίνωση του στον σύλλογο υπαλλήλων ΠΕ Θεσπρωτίας που κατήγγειλε ότι υπήρξε απαξιωτική συμπεριφορά του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Απάντηση σε Σύλλογο υπαλλήλων Π.Ε Θεσπρωτίας
Με έκπληξη ενημερώθηκα για την ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε Θεσπρωτίας, σχετικά με συμβάντα κατά την σύσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου με υπηρεσιακούς παράγοντες στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ένα μήνα μετά.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Στις 11-10-2018 κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού στην περιοχή μας, προγραμματίστηκε και συνάντηση

με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΑΟΚ στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Την Υφυπουργό συνόδευε ο βουλευτής Μάριος Κάτσης και ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Παύλος Παπαρούνας. Στην συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν και οι Συντονιστές Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Β. Μιχελάκης και Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας συντοπίτης Ν. Ντίτορας.
Στη συνάντηση έγινα αναλυτική και διεξοδική παρουσίαση των προβλημάτων που απασχολούν την υπηρεσία από τον Διευθυντή της. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους. Στο πλαίσιο της συζήτησης υπήρξε παρέμβαση του κ. Μιχελάκη προς υπάλληλο λόγω της επανάληψης των ίδιων θεμάτων. Σχετικά με το θέμα που τέθηκε της μετακίνησης των υπαλλήλων για της ανάγκες της υπηρεσίας και της μη έγκρισής τους από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τόνισε ότι εφόσον δεν είναι γενικό φαινόμενο το οποίο να απασχολεί και άλλες περιοχές ,καλό είναι να λυθεί σε συνεννόηση του Διευθυντή με τον Επίτροπο και δεν είναι θέμα της Υφυπουργού.
Με παρέμβαση της κ. Τελιγιορίδου το θέμα έληξε. Η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά. Κατατέθηκαν προβλήματα, δόθηκαν απαντήσεις, καταγράφηκαν θέματα προς επίλυση, έγινε μια αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης και σκιαγραφήθηκαν οι επόμενες κινήσεις για κρίσιμα θέματα του Υπουργείου.
Δεν κατανοώ πως από δύο ώρες αναλυτική συζήτηση που έγινε, απομονώθηκε ένα λεπτό «λεκτικής αψιμαχίας» για να βγουν εύκολα συμπεράσματα.
Η επίσκεψη της Υφυπουργού στην περιοχή μας, η συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, επενδυτές, παραγωγούς, αιρετούς και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων όχι μόνο δεν γίνονται για το «θεαθήναι» αλλά είναι στον πυρήνα τις πολιτικής μας να υπάρχει αμεσότητα στην ενημέρωση και αμεσολάβητη επαφή της εκτελεστικής εξουσίας με τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου.
Στην ανάγκη ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και ο όποιος αποπροσανατολισμός δεν βοηθάει. Δεν περισσεύει κανείς.
Παπαρούνας Παύλος
Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων ΠΕ Θεσπρωτίας
Ο Σύλλογος υπαλλήλων Π. Ε. Θεσπρωτίας καταδικάζει την συμπεριφορά του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος αντιμετώπισε με απαξιωτικό-προσβλητικό τρόπο συνάδελφους υπαλλήλους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Θεσπρωτίας για τις απόψεις που εξέφρασαν σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα (12-10-2018) στην Ηγουμενίτσα, που προσπάθησε και να τους εκφοβίσει, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως «πειθαρχικός προϊστάμενος».

Αρνητική έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι αυτά συνέβησαν ενώπιον του τοπικού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Προξενεί επίσης αλγεινή εντύπωση η στάση όλων των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι συντόνιζαν τη συζήτηση (προέδρευε ο τοπικός γραμματέας). Ουδείς εκ του προεδρείου δεν τόλμησε να προβεί έστω και στην παραμικρή αυτονόητη προσπάθεια αποτροπής, κανένας δε βρήκε το θάρρος έκφρασης έστω και υποτυπώδους αποδοκιμασίας, αλλά και ούτε είχε την στοιχειώδη ευγένεια για μια λέξη συγγνώμης προς τους συναδέλφους, οι οποίοι προσκλήθηκαν απ’ τον ίδιο τον Βουλευτή προκειμένου να συνεισφέρουν στον διάλογο με τις απόψεις τους.

Φάνηκε πλέον καθαρά ότι τέτοιες συσκέψεις γίνονται μόνο για το «θεαθήναι» και η διακηρυσσόμενη δημοκρατία τους είναι το λιγότερο άνευ περιεχομένου, όταν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι συνάδελφοι που βιώνουν και γνωρίζουν εν «τοις πράγμασι» τα σχετικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου τολμήσουν να μιλήσουν ελεύθερα.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Παύλος Αλεξίου Χρυσούλα Σαρμπάνη

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box