Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αντάμωμα Βλάχων σε Μέτσοβο και Ιωάννινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε Ιωάννινα και Μέτσοβο το 

37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

Στην πόλη των Ιωαννίνων και στο Μέτσοβο θα πραγματοποιηθεί φέτος το 37ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, που αποτελεί την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού.  

Η σχετική απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και σήμερα   ο Πρόεδρος του κ. Μιχάλης Μαγειρίας συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,  ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και το Δήμαρχο Μετσόβου κ. Κωνσταντίνο Τζαφέα. 

Το Αντάμωμα θα γίνει το τριήμερο 7,8 και 9 Ιουλίου. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου στα Ιωάννινα και τις άλλες δύο ημέρες (8 και 9 Ιουλίου)  οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μέτσοβο. 

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Μετσόβου ευχαρίστησαν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την απόφασή του να πραγματοποιήσει το φετινό Αντάμωμα στην Ήπειρο.  Εξήραν το γεγονός ότι το «Αντάμωμα»  «επιστρέφει» στην Ήπειρο και ειδικά στην πόλη των Ιωαννίνων, που θα δώσει τη δυνατότητα στις νέες γενιές να γνωρίσουν μέρος των πολιτιστικών δρώμενων του Βλαχόφωνου Ελληνισμού  και υποσχέθηκαν να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην επιτυχία  των εκδηλώσεων  που θα συμβάλουν και στην τουριστική/ πολιτιστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.