Ανησυχία για τα κρούσματα στην Θεσπρωτία

Ενώ η Θεσπρωτία ήταν από τους νομούς που για πολλές φορές κατέγραφε μηδενικά νέα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα την χθεσινή μέρα με 9 κρούσματα, έχει ανέβει ο αριθμός και αυτό φέρνει ανησυχία για την συνέχεια.

Ήδη πολλές υπηρεσίες από χθες εξυπηρετούν τους πολίτες τηλεφωνικώς ή με email ενώ την ανησυχία του εξέφρασε και ο ιατρικός σύλλογος Θεσπρωτίας με ανακοίνωση του όπου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προς τις αρχές και προς τους πολίτες.

Το κρίσιμο στοιχείο δεν είναι μόνο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ή των ενεργών κρουσμάτων που είναι ήδη αρκετά αλλά η διασπορά των κρουσμάτων. Η μεγάλη διασπορά που υπάρχει φανερώνει και το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται.

Αν και η Ηγουμενίτσα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα η διασπορά αρχίζει να υπάρχει σε όλον τον νομό με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν και το αν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα. Γίνονται ιχνηλατήσεις σε όλα τα μέχρι τώρα βεβαιωμένα κρούσματα και αναμένεται και σήμερα να ανακοινωθεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box