Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αχαΐα – Οι φλόγες έφτασαν στη θάλασσα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που κατακαίει τη Δυτική Αιγιάλεια. Η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι από τη Ζήρια, ωστόσο, πήρε μεγάλες διαστάσεις με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να έχουν ένταση 3 μποφόρ, με ριπές 6. Οι φλόγες, πλέον, έχουν φτάσει στη θάλασσα. Σύμφωνα με το dete.gr, η φωτιά έφτασε στον οικισμό Μπαρμπουνέικα και το Λαμπίρι, διασχίζοντας την πορεία του διανοιχθέντος δρόμου που οδηγεί στην παλαιά εθνική οδό και αφού πέρασε από τον παραλιακό οικισμό Ακονιά Καμαρών κατευθύνθηκε στη Μπούκα. Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας, αναφέρουν ότι για προληπτικούς λόγους έχουν απομακρυνθεί 23 άτομα με σκάφη του Λιμενικού, από την παραλία Μπούκα Καμαρών και τα Πεύκα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια προς το Αίγιο.

Εκκενώθηκαν οικισμοί – Αναφορές για καμένα σπίτια

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον πέντε καμένα σπίτια, ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας.

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι Αχαΐας, ενώ τους δίνεται οδηγία να κινηθούν άμεσα προς το Αίγιο.

Το απόγευμα του Σαββάτου εστάλη μήνυμα για εκκένωση και του οικισμού Λόγγου. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Αίγιο.

πηγη enikos.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box