Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών από τον Δήμο Πάργας

Ξεκίνησε η ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών από τον Δήμο Πάργας με την ανάπτυξη δεκατριών πορτοκαλί κάδων με σκοπό την αποφυγή απόρριψης των χρησιμοποιημένων λαδιών στις αποχετεύσεις και την επαναχρησιμοποίηση τους μετά από κατάλληλη επεξεργασία σε διάφορες εφαρμογές με προφανή οικολογικά οφέλη.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε Καναλάκι, Πάργα, Αγιά, Ανθούσα, Αμμουδιά, Μεσοπόταμο, Λούτσα, Βαλανιδορράχη σε συνεργασία με την εταιρία EAST- WEST GREECE που έχει αναλάβει και την συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων στον Δήμο Πάργας, με αποτέλεσμα την ανακύκλωση περισσότερων από 25 τόνους ρούχων και παπουτσιών.

Για την ανακύκλωση των μαγειρικών λαδιών τα βήματα που ακολουθούμε είναι:

1.      Αφήνουμε το λάδι να κρυώσει

2.      Το τοποθετούμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι και κλείνουμε καλά

3.      Το ρίχνουμε από την ειδική θυρίδα στον κοντινότερο πορτοκαλί κάδο

Σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτουμε στους πορτοκαλί κάδους λάδια κινητήρων ή σκουπίδια.  

Με την εισαγωγή αυτού ρεύματος ανακύκλωσης ο Δήμος Πάργας με την εξαιρετική συμμετοχή των δημοτών ανακυκλώνει πλέον σημαντικές ποσότητες από συσκευασίες, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, toner, λαμπτήρες, μπαταρίες και ρούχα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου Πάργας (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ): https://dimospargas.gr/cat-building/anakyklosi/