Ανακοινώθηκε το τραγούδι της Ελλάδας για την Eurovision

Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το τραγούδι με το οποίο η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η νεαρή τραγουδίστρια θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το χορευτικό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Last dance» σε σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την επιτροπή που συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα της Στεφανίας στην οποία ανατέθηκε η επιμέλεια της συμμετοχής στην 65η Eurovision, ύστερα από ακρόαση πέντε τραγουδιών που προτάθηκαν από τους δημιουργούς.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου 2021 και η Stefania με το «Last dance» θα προσπαθήσει να κερδίσει… αρχικά… το εισιτήριο για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού.

Σύμφωνα με το OGAEGREECE, η επιλογή έγινε μεταξύ της καλλιτεχνικής ομάδας της Στεφανίας, της συνθετικής ομάδας αλλά και της ειδικής επιτροπής της ΕΡΤ η οποία αποτελείται από τους:

Παπαδημητίου Δημήτρης – Συνθέτης, μουσικός (Πρόεδρος της επιτροπής)

Αδάμ Πέτρος – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)

Μαρκάκης Γιώργος – Δημοσιογράφος (Μέλος)

Πετρίδης Γιάννης – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)

Κοζάκου Μαρία – Διευθύντρια 2ου Προγράμματος ΕΡΑ (Μέλος)

Αντωνόπουλος Λεωνίδας – Διευθυντής Kosmos της ΕΡΑ (Μέλος)

Σε ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της εκπομπής φλΕΡΤ, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος δήλωσε χαρούμενος που οι τρεις πλευρές (συνθετική ομάδα, καλλιτεχνική ομάδα, επιτροπή της ΕΡΤ) συμφώνησαν πιστεύοντας στις δυνατότητες του “Last Dance”.

Ο ίδιος νιώθει αισιόδοξος και θεωρεί πως το κομμάτι θα αποτελέσει μια καλή συμμετοχή για τη χώρα μας. Όσο για το ύφος του τραγουδιού; Φυσικά ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες απαντώντας με χιούμορ σε σχετική ερώτηση ότι το μόνο κοινό με το περσινό επιλεγμένο κομμάτι “Superg!rl” που έχει το “Last Dance” είναι η φωνή της Στεφανίας!

Παρακάτω η συμμετοχή μας το 2020:

πηγή topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box