Ανακοίνωση του Γιάννη Γόγολου για το θέμα της παιδικής χαράς

 Παιδική Χαρά … 

Όπως είναι γνωστό  μετά από αίτημα των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και του δημοτικού συμβούλου κύριου Δημάκου Δημήτρη συνεδρίασε τη Μεγάλη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, με θέμα την τροποποίηση της Απόφασης που είχε ληφθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία με  ΑΔΑ – 6ΟΜΧΩΡΙΜΨΧ  23/303/2021, για την έγκριση εκτέλεσης του έργου «Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων Χώρων – Ανάπτυξη Δικτύων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηγουμενίτσας» μεσυνημμένα σε αυτό, Τεχνική Έκθεση με αρ. 37/2020 μελέτη και Οριζοντιογραφία με αρ. σχεδίων 1.1., 1.2, 1.3, 1.4, 1.5 και 1.6 τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης.

Το αίτημα επανεξέτασης αφορούσε τμήμα του έργου (όπως αυτό προσδιορίζεται στην μελέτη και με αρ. σχεδίου 1.2), για τη μετατροπή μέρους της υπάρχουσας  παιδικής χαράς στα Πλατάνια, σε Parking αυτοκινήτων.

 Συγκεκριμένα:

Αφ’ ενός, το έργο που εντάσσεται  στο ΣΒΑΚ,  προβλέπει τη μεταφορά της παιδικής χαράς στον χώρο της παραλίας δίπλα από τα γήπεδα τένις. Κάτι που είναι προφανές σήμερα δεν μπορεί να γίνει,καθώς ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην παρούσα χρονική περίοδο δεν μπορεί να επέμβει σε χώρο που ανήκει στην χερσαία ζώνη λιμένα, συνεπώς η μεταφορά της παιδικής χαράς δεν μπορεί να υλοποιηθεί έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα της χερσαίας ζώνης.

Αφ΄ ετέρου, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μείωση της υπάρχουσας έκτασης που καταλαμβάνει η παιδική χαρά, σύμφωνα με τη μελέτη και τον πίνακα 1.2 που  επισυνάπτεται  στην εισήγηση του θέματος για το Δημοτικό Συμβούλιο, να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στην βόρεια πλευρά της παιδικής χαράς, αποτελεί πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, η οποία συνάντησε την αντίδραση των συμπολιτών μας, δεν εντάσσεται με τη μορφή που  εισηγείται  η Δημοτική Αρχή, σε κανένα μέτρο του ΣΒΑΚ. 

Προχωρήσαμε σε αυτή την πρόταση προκειμένου να μην στερηθεί η τοπική κοινωνία από ένα πολύτιμο χώρο αναψυχής των παιδιών και για να μην υποβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή. Προτείναμε επίσης να επανεκτιμηθούν και να επαναπροσδιοριστούν οι παρεμβάσεις του ΣΒΑΚ στη συγκεκριμένη περιοχή, λόγω του εκκρεμούς θέματος της χερσαίας ζώνης, αλλά και του σχεδιασμού για την κατασκευή Μαρίνας, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπονται ειδικές χρήσης της χερσαίας ζώνης.

Απέναντι σε αυτή την πρόταση, αλλά και στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής της παιδικής χαράς αρχικά ο κ. Δήμαρχος ήταν εριστικός και ειρωνικός και λίγο πολύ κατηγόρησε εμάς και τους πολίτες ότι κακώς αντιδρούμε, καθώς δεν υπάρχει κανένα θέμα, αποκρύπτοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα. Στην πορεία της συζήτησης βέβαια και υπό την συντριπτική πίεση των στοιχείων που παρουσιάσαμε, αναγκάστηκε να σταματήσει τη διαστρέβλωση της αλήθειας, «ανέκρουσε πρύμναν» και κυριολεκτικά …αναγκάστηκε  από τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και του δημοτικού συμβούλου κύριου Δημάκου Δημήτρη στην αποδοχή και τη λήψη απόφασης που αποσαφηνίζει, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αρνητική παρέμβαση στην Παιδική Χαρά, αλλά αντίθετα θα ληφθεί μέριμνα για την αναβάθμισή της, σε αντίθεση με τις αρχικές προθέσεις της.

Άλλαξε επίσης και την προσφιλή του θέση να θεωρεί το ΣΒΑΚ «Ευαγγέλιο» και δέχθηκε την επανεξέτασή του, όπως θα το διαμορφώσουν οι ανάγκες τα επόμενα χρόνια. Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε βέβαια, η παρέμβαση Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας, που ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να συναινέσει στο αίτημα της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας, όχι γιατί δεν είναι δίκαιο, αλλά γιατί την επόμενη ημέρα θα βγουν ανακοινώσεις που θα καταδεικνύουν τις παλινωδίες, τις αστοχίες και τα λάθη τους. Με λίγα λόγια …να έχουμε την καλή εικόνα ως Δημοτική Αρχή  και το καλό του τόπου δεν έχει καμία αξία.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η δημόσια εικόνα της Δημοτικής Αρχής και των Συμβούλων της παράταξής της. Ας φροντίσουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους για να μην έχουν πρόβλημα και να μην εκτίθενται.

Όσο δυστυχώς δεν το πράττουν αυτό, η αντιπολίτευση θα κάνει αυτό που πρέπει: 

Θα αναδεικνύει τα λάθη και τις αστοχίες και θα προτείνει ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις, όσο και αν αυτό ενοχλεί τη …nirvana κάποιων.

Επισυνάπτουμε για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών με έγγραφα που αφορούσαν την αρχική απόφαση :

  1. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία με  ΑΔΑ – 6ΟΜΧΩΡΙΜΨΧ  23/303/2021 και ημερομηνία ανάρτησης 16/04/2021 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Εγκρίνει την υλοποίηση του έργου: Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων  Χώρων σύμφωνα με αρ. πρωτ. 79/04.01.2021 έγγραφο της Δ/σης Τεχνικών Υπηρεσιών και τα συνημμένα σε αυτό, Τεχνική Έκθεση με αρ. 37/2020 μελέτη και Οριζοντιογραφία με αρ. σχεδίων 1.1., 1.2, 1.3, 1.4, 1.5 και 1.6 τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 39/2021

  1. Μελέτη 37/2020 αρ. σχεδίου 1.2
C:\Users\User\Downloads\20210427_135116.jpg
C:\Users\User\Downloads\20210427_133351.jpg

 Αυτή την παρέμβαση σχεδίαζε αρχικά να κάνει η Δημοτική Αρχή ! 

Οι αντιδράσεις των πολιτών, ενεργοποίησαν τη θεσμική ευθύνη σύσσωμης της αντιπολίτευσης  και του Δημ. Συμβούλου κ. Δημάκου  και την ανέτρεψαν.

Νικητές και ηττημένοι δεν υπάρχουν από αυτή την απόφαση. Μόνο από «καθεστωτικά μυαλά» μπορούν και περνούν τέτοιες σκέψεις.  

Καλό Πάσχα σε όλους !

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box