Ανακοίνωση ΚΚΕ (μ-λ) για την πανδημία στην Παραμυθιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ (μ-λ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Όπως είναι γνωστό, σε συνέχεια της δειγματοληψίας με το σταγονόμετρο, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο αριθμός των κρουσμάτων είναι στα 15 στην Παραμυθιά. Ήδη αυτές τις μέρες της πρώτης εβδομάδας, κάποια πράγματα έγιναν ακόμη πιο φανερά από ότι την πρώτη περίοδο της πανδημίας (Μάρτιος).

 • Τα 60 και 70 δείγματα την ημέρα σε κωμόπολη 2500 και δήμο 10000 κατοίκων αν μη τι άλλο αποτελούν προκλητικό νούμερο. Θέλουν μάλιστα να μας κάνουν τη συνείδηση και το μυαλό ‘πουρέ’, να αποδεχόμαστε τον αριθμό σαν μεγάλο και να κατεβάζουμε τις απαιτήσεις μας για μαζικά τεστ σε όλους… καθώς ΄΄ τόσο μπορούμε ΄΄, ΄΄ έτσι γίνεται και αλλού ΄΄ … και άλλα τέτοια φούμαρα. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο προσωπικό – εργαζόμενους που κάνουν την υπερπροσπάθεια αλλά στο αστικό κράτος και τους φορείς του που στην ΠΡΑΞΗ αποδεικνύουν ότι δεν τους καίγεται καρφί. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια των κυβερνητικών εκπροσώπων και στελεχών δεν περνάνε! Ούτε και η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να παίξει τα πολιτικά παιχνίδια της ενώ είναι συνυπεύθυνη!
 • Από τον Μάρτιο έγινε πανελλαδική καμπάνια από τους υπεύθυνους για τα δεινά του λαού μας, με άξονα την “ατομική ευθύνη”. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτή η λογική προσπαθεί να μας κάνει να φαγωθούμε μεταξύ μας, να δημιουργηθούν αντιθέσεις μέσα στο λαό της Παραμυθιάς και μεταξύ Παραμυθιάς και των γύρω χωριών έτσι ώστε οι πραγματικά υπεύθυνοι να βγουν αλώβητοι και κερδισμένοι.
 • Όσο απαραίτητο είναι ο λαός μας να προστατευτεί υγειονομικά, άλλο τόσο απαραίτητο είναι να μην ταυτίζεται η προστασία του με την παραπάνω χρεοκοπημένη, εγκληματική στην ουσία της, γραμμή. Κλείνουν ή υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία και μετά πλασάρουν την “ατομική ευθύνη”…Αποσύρονται από τις ευθύνες τους για μόνιμη καθαριότητα μαζικών δημόσιων χώρων και μετά πλασάρουν τον εθελοντισμό ενώ την ίδια ώρα καταστρέφουν το περιβάλλον για τα κέρδη του Κεφαλαίου.  και η λίστα δεν έχει δυστυχώς τελειωμό
 • Οι εξαιρέσεις στα παραπάνω απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα! Τα παραπάνω δικαιώματα του λαού μας δεν μπορεί να “παίζονται” κάθε φορά στην καλή διάθεση του καθενός να “προσφέρει”. Ούτε πρόκειται να πούμε “μπράβο” σε καμία “αρχή” γιατί έκανε αυτονόητη απολύμανση.
 • Όλες οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις (πλην ελάχιστων μικρών εξαιρέσεων) και ΕΔΩ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ έβαλαν πλάτη στο να περάσει η παραπάνω γραμμή στο λαό. Μάλιστα το πιο επικίνδυνο είναι ότι πολλοί, ταυτόχρονα με την υπευθυνότητα που έδειξαν απέναντι στο σύστημα τις κρίσιμες στιγμές, έβγαζαν και προτάσεις διαχείρισης της κρίσης μαζί με προτάσεις αγώνα όπως πάντα! Επαναλαμβάνουμε, για πολλοστή φορά πως αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί όσο και αν η “Αριστερά μας”, προσπαθεί και βάζει πλάτη!
 • Και στην Παραμυθιά φάνηκαν αντιφάσεις γύρω από το κλείσιμο ή όχι των σχολείων, καραντίνα Δήμου, μαγαζιών κλπ. Μάλιστα γύρω από τους προβληματισμούς που κυκλοφορούν και στον κόσμο της Παραμυθιάς εκκρεμούν σοβαρά ερωτήματα στο φόντο. Πέρα από την υγεία μας, μήπως αν κλείσουμε έχουμε καταστραφεί και  οικονομικά; Μήπως αυτό έχει ήδη συμβεί;
 • Στα παραπάνω συμπεράσματα, ερωτήματα και προβληματισμούς έχουμε άποψη και ‘εμπεριστατωμένες προτάσεις’. Μόνο που πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εμείς έχουμε προτάσεις ΠΑΛΗΣ που απευθύνονται στο ΛΑΟ για να τις διεκδικήσει και όχι προτάσεις και λύσεις ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ που απευθύνονται στο ΣΥΣΤΗΜΑ για να δείξουμε υπεύθυνη δύναμη!

Συγκεκριμένα,

Α) Οι εργαζόμενοι σε όλο τον Δήμο να διεκδικήσουν οργανωμένα και συλλογικά μέσα από γενικές ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και αποφάσεις αγώνα (πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΚΘεσπρωτίας κλπ), όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μαζικά τεστ σε όλους και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ για όλη την περίοδο της ΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΗΜΙΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. Δεν μας αφορά πού θα βρει το κράτος τα λεφτά, είτε υπάρξει καραντίνα είτε όχι. Μας ενδιαφέρει να ζήσουμε! Αντίστοιχα αφορούν και στους δημοτικούς και δημόσιους υπαλλήλους (ΕΛΜΕ,ΟΤΑ κλπ) τη στιγμή μάλιστα που προχωράει η επίθεση σε όλα τους τα δικαιώματα από ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ και εν μέσω κορονοϊού εντάθηκε!

Β) Όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι, μαγαζάτορες, ελ. επαγγελματίες της πόλης μέσα από ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ μαζική και όχι μόνο των ΔΣ των συλλόγων, να διεκδικήσουν και εκείνοι τις αντίστοιχες αποζημιώσεις και μαζικά τεστ για όλους. Είτε τα ρολά κατέβουν είτε όχι, είναι ήδη μεγάλη η ζημιά και μετά από τέτοιο πλήγμα πρέπει να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και όχι να περιμένουμε να περάσει με τις όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις.

Γ) Στην αντίστοιχη κατεύθυνση πρέπει και μπορεί να κινηθεί ο κόσμος της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας που βλέπει με τη σειρά του αλλεπάλληλα χτυπήματα. Φαίνεται όσο ποτέ η ανάγκη για οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση και με συλλογικά όργανα που να υπηρετούν τα συμφέροντα και όχι να κινούνται σε μακρινά μονοπάτια ή να είναι διαλυμένα και απαξιωμένα.

Για το ΚΚΕ(μ-λ) είναι ξεκάθαρο: Η απειλή για την υγεία και τη ζωή μας συνεχίζει να υπάρχει. Όπως συνεχίζει να υπάρχει και η απειλή για το μεροκάματο, το ψωμί, τα λαϊκά δικαιώματα. Απέναντι σ’ αυτά ο λαός της περιοχής μας πρέπει να σταθεί ενιαία και αγωνιστικά. Αυτή η υπαρκτή ανησυχία που επικρατεί στο λαό, πρέπει να ξεπεράσει το στάδιο του φόβου και της ανασφάλειας. Πρέπει να γίνει συνειδητή και οργανωμένη πολιτική δράση, που θα βάζει στο στόχαστρο την κυβερνητική πολιτική και συνολικά τις δυνάμεις του συστήματος. Να γίνει μαζική κίνηση ενάντια στην πολιτική που ξεθεμελιώνει το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη, ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία μας στο βωμό του κέρδους. Μαζική κίνηση που θα παλεύει για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στην κόλαση της ανεργίας ή την προοπτικής της μισής δουλειάς-μισής ζωής. Με την κατεύθυνση της Αντίστασης και της Διεκδίκησης, να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή τους «κανονικότητα».

 Ο ένοχος για την εξέλιξη της πανδημίας είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, και όσοι πρόθυμα το υπηρετούν από διάφορες θέσεις.

 Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, η νεολαία της περιπλάνησης και της αβεβαιότητας, πρέπει να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε:

 • Άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους! Επίδομα σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις!
 • Δωρεάν και επαρκής προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας στο λαό!
 • Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού σε Παραμυθιά, Φιλιάτες και Ηγουμενίτσα!
 • ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΕΣΑ

ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Κ.Ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ)

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις,
καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας
τις αναρτήσεις της ημέρας.
Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε
για την ενημέρωση σας!

Holler Box