Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση για την “Ημέρα Γευσιγνωσίας” από επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η «Ημέρα Γευσιγνωσίας» για το 2022

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαίου 2022 και ώρες 17:00 έως 22:00 η πρώτη «ΗΜΕΡΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ στο νέο Λιμάνι.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 με MIS 5066824.

Οι Σεφ και οι φοιτητές του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, με βάση τα ψάρια της Θεσπρωτικής Ιχθυοκαλλιέργειας και προϊόντα της Θεσπρωτικής γης, ετοίμασαν πλήθος εδεσμάτων, με πολλές και διαφορετικές παρασκευές, που εντυπωσίασαν οπτικά και γευστικά όχι μόνο όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση από την τοπική κοινωνία αλλά και τους Αξιωματικούς και Σεφ του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του έτους που είχε προσεγγίσει το λιμένα Ηγουμενίτσας. Παράλληλα προβάλλονταν προωθητικά βίντεο του έργου τόσο με τις μονάδες της ιχθυοκαλλιέργειας όσο και με συνταγές και τρόπους παρασκευής των ψαριών, και η εκδήλωση πλαισιώνονταν από μουσικό πρόγραμμα αλλά και τραγούδι από καλλιτέχνη, για την ευχαρίστηση των επισκεπτών. 

Εντός του 2022, με πρόβλεψη για τις αρχές Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται και η υλοποίηση της δεύτερης Ημέρας Γευσιγνωσίας στην Ηγουμενίτσα, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού από όλη τη Ήπειρο.  

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας ευχαριστεί ιδιαίτερα, για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης: 

  • Τον ΟΛΗΓ ΑΕ, Διοίκηση και προσωπικό, που στήριξαν την πρωτοβουλία, διέθεσαν το χώρο και τον εξοπλισμό, και υποστήριξαν δυναμικά την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης σε όλα τα στάδια. Ειδικά ευχαριστούμε τον Δ/νων Σύμβουλο κο Αθ. Πορφύρη και την Πρόεδρο κα Ρ. Δηλαβέρη.
  • Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, Τμήμα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)» και ειδικά τους Σεφ Χρήστο Λαβδανίτη & Μαρία Ζώη που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση λειτουργίας του Τμήματος, αλλά και τους φοιτητές, για τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα που ετοίμασαν, το Τμήμα «ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» και «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» για την συμβολή και την δυναμική συμμετοχή τους σε αυτή, και φυσικά τον Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ κο Δημήτριο Μπέλλο που αγκάλιασε αμέσως την πρωτοβουλία μας και υποστήριξε τα τμήματα του ΔΙΕΚ στην εκτέλεση του έργου τους καθ’ όλη την διάρκειά του.
  • Τον κο Γεώργιο Ζέρβα και την κα Ζεϊμπέκογλου Κυριακή «ΘΥΑΜΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΖΕΡΒΑ-THIAMIS ZERVAS WINERY» που παρείχαν άφθονο εξαιρετικό οίνο παραγωγής κι εμφιάλωσής τους.
  Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην 1η Ημέρα Γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών του νομού, στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ στο νέο Λιμάνι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σπουδαστές και απόφοιτοι των ειδικοτήτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)», «Τέχνη Φωτογραφίας» και «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας». Οι σπουδαστές της μονάδας μας, ανάλογα της ειδικότητας τους, συμμετείχαν σε διάφορα πεδία της εκδήλωσης και επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο, προθυμία και επαγγελματισμό.

Συγκεκριμένα οι Σεφ του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με την συνδρομή σπουδαστών και αποφοίτων του τμήματος Μαγειρικής προετοίμασαν εκλεκτά εδέσματα τα οποία προσέφεραν στους καλεσμένους οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων» ενώ οι σπουδαστές του τμήματος «Τέχνη Φωτογραφίας», με την συνδρομή του εκπαιδευτή τους, αποθανάτισαν όλες τις στιγμές της εκδήλωσης. Η εμπλοκή των παραπάνω ειδικοτήτων στην εκδήλωση μόνο θετικά σχόλια και εντυπώσεις άφησε αφού δόθηκε η ευκαιρία στους σπουδαστές της μονάδας μας να αναδείξουν το ταλέντο τους και την δημιουργικότητα τους.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το επιμελητήριο Θεσπρωτίας καθώς επίσης και τον σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών του νομού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στους σπουδαστές της μονάδας μας και να τους διαβεβαιώσει ότι η μονάδα μας θα είναι αρωγός σε ανάλογες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον. Τέλος θέλει να ευχαριστήσει όλους τους εκπαιδευτές, τους σπουδαστές και τους αποφοίτους των παραπάνω ειδικοτήτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ

Δημήτριος Μπέλλος