Αναβάθμιση του τμήματος αιμοδοσίας στο Θριάσιο νοσοκομείο ζητούν οι εργαζόμενοι

Για σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ και ειδικά στο τμήμα αιμοδοσίας, κάνει λόγο το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ζητάει: «Να ενισχυθεί η Αιμοδοσία και συνολικά το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις».

Αναφερόμενο στο θέμα των ελλείψεων σε προσωπικό, το σωματείο επισημαίνει τα εξής: «Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου, οι οργανικές θέσεις γιατρών στην Αιμοδοσία μειώθηκαν σε τρεις, αν και διενεργούνται 5500 – 6500 αιμοληψίες, διενεργούνται 90.000 – 120.000 εξετάσεις και η κίνηση παραγώγων ξεπερνά τις 10.000 (13.000 – 15.000) ετησίως.

Αποτέλεσμα είναι ότι στο Τμήμα εργάζονται μόνο δύο μόνιμοι (από τις οποίες η επιμελήτρια Α ασκεί καθήκοντα διευθυντή επί μία τριετία, χωρίς να λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα) και δύο επικουρικοί ειδικευμένοι γιατροί (από τις οποίες η πρώτη απολύεται τον Ιανουάριο 2019 και η δεύτερη τον Μάιο 2019) ενώ ο διευθυντής γιατρός παραμένει αποσπασμένος στο Ε.ΚΕ.Α. από την ημέρα του διορισμού του.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό (εργάζονται μόνο οκτώ μόνιμοι νοσηλευτές και μία από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ), παραϊατρικό (εργάζονται μόνο πέντε μόνιμοι εργαζόμενοι και ένας από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ) ενώ υπάρχει μόνο μία επισκέπτρια υγείας και μία διοικητική υπάλληλος».

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Νάσος Μπράτσος

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: