Αμπντουλάχ Οτσαλάν: Έτοιμος για λύση στο Κουρδικό με το τουρκικό κράτος

Ο ιστορικός αρχηγός του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τόνισε ότι μπορεί να σταματήσει μέσα σε μια εβδομάδα τις συγκρούσεις μεταξύ των δυναμέων του τουρκικού κράτους και των Κούρδων μαχητών.

Ο Οτσαλάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσα από την φυλακή, δήλωσε έτοιμος για μια λύση στο κουρδικό ζήτημα.

«Προσπαθώ να δημιουργήσω έναν χώρο για τους Κούρδους, ελάτε, να λύσουμε το κουρδικό ζήτημα. Μπορώ να τελειώσω αυτή την συγκρουσιακή κατάσταση…μέσα σε μια εβδομάδα.

Μπορώ να τη λύσω, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, είμαι έτοιμος για λύση. Αλλά το κράτος… χρειάζεται να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο».

Η εξέγερση του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία ξεκίνησε το 1984 και περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τότε. Έπειτα από την κατάρρευση των συνομιλιών των δύο πλευρών το 2015, έχει ξεσπάσει νέος κύκλος βίας.

Ο Οτσαλάν, ιδρυτής και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, είναι φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

dikaiologitika.gr
Author:

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: