Αλλάζουν όλα στον ΑΣΕΠ από το 2020 με νέο νομοσχέδιο

Την πλήρη αναμόρφωση του νόμου 2190/1994 που αφορά την λειτουργία του ΑΣΕΠ αλλά και τις προσλήψεις προωθεί σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα η κυβέρνηση καταρτίζει αυτό το διάστημα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ένα νέο πλαίσιο για τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ καθώς και την αναμόρφωση του ν.2190/94 που καθορίζει το πλαίσιο που λειτουργεί η Ανεξάρτητη Αρχή.

Με νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στις αρχές του νέου χρόνου, ακόμη και τις πρώτες ημέρες μετά την διακοπή της λειτουργίας της Βουλής λόγω εορτών, θα αλλάζουν όλα στον ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νομοσχέδιο θα προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών των προσλήψεων τακτικού προσωπικού αλλά και την γρηγορότερη κάλυψη θέσεων μέσω της κινητικότητας ενώ θα υπάρξουν και σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο που διέπει τον θεσμό. Επίσης θα επιταχύνονται και οι διαδικασίες για τις μετατάξεις στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να μην χρονίζουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών στα Dikaiologitika News το νέο πλαίσιο θα εξακολουθήσει να διασφαλίζει τις διαδικασίες του αδιάβλητου αλλά θα θεσπιστούν νέα στενά χρονικά πλαίσια αλλά θα απλουστευτούν και οι διαδικασίες για την πρόσληψη του τακτικού προσωπικού.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ αυτή την στιγμή το νομοσχέδιο είναι στο στάδιο της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: