Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ακρωτηριάστηκε εργάτης στην Αμπελιά – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε το Σάββατο σε λατομείο στην Αμπελιά του δήμου Σουλίου όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μηχάνημα “μάγκωσε” το χέρι ενός εργάτη και υπέστη ακρωτηριασμό του χεριού του στο ύψος του ώμου. Ο άτυχος εργάτης στην αρχή μεταφέρθηκε στο ΚΥ Παραμυθιάς και από εκεί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ο εκπρόσωπος- ιδιοκτήτης του λατομείου ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το <<εργατικό ατύχημα>>

Σοβαρό <<εργατικό ατύχημα>> σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε εργοτάξιο – λατομείο που βρίσκεται στην Αμπελιά Παραμυθιάς όταν κατά τη διάρκεια συντήρησης των μηχανημάτων του λατομείου, μπήκε σε λειτουργία ο ταινιόδρομος του σπαστήρα του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να μαγκώσει το χέρι ενός από τους εργάτες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που στην πραγματικότητα πρόκειται για ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ! Οι αμέτρητες ώρες αδιάκοπης δουλειάς, σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες που φτάνουν τα όρια της εξάντλησης, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας ακόμα και σε επικίνδυνες δουλειές, η εγκληματική  πολιτική του κεφαλαίου που αντιμετωπίζει τον εργάτη σαν αναλώσιμο υλικό και το θάνατο του σαν παράπλευρη απώλεια. Εκεί βρίσκονται οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν και στο χθεσινό ατύχημα.

Την τελευταία μάλιστα περίοδο έχουμε όλο και περισσότερα θύματα της εργατικής τάξης και συνολικά των εργαζομένων της χώρας με λίγα μόνο παραδείγματα τους αμέτρητους ντελιβεράδες σε όλη την Ελλάδα, στην Κοζάνη θύματα δύο εργολαβικούς εργαζόμενους και στην Εύβοια με θύματα τρεις εναερίτες λίγες μέρες νωρίτερα.  

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση, για λογαριασμό Κεφαλαίου-Εργοδοσίας προετοιμάζει το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη που μεταξύ άλλων καταργεί το 8ωρο ΕΝΟΨΕΙ μάλιστα Πρωτομαγιάς.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους το εργοδοτικό έγκλημα και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της φετινής Πρωτομαγιάς (06/05 Ηγουμενίτσα) ως αναγκαία απάντηση στην πολιτική Κεφαλαίου – Κυβέρνησης που θυσιάζει τις ζωές μας για τα Κέρδη τους.

  • Να δηλώσουμε μαζικά και αποφασιστικά ότι η εργατική τάξη δε θα θυσιαστεί στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου!
  • Μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να βάλει φραγμό στην εγκληματική πολιτική του συστήματος!
  • Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας
  • Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 25/04/2021