Αθήνα και ΕΣΠΑ

Το ερώτημα που προκύπτει διαχρονικά είναι ΠΩΣ το ΕΣΠΑ θα καταστεί ένα καθαρά δυναμικό και αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης της Αυτοδιοίκησης!

Η πηγή της κακοδαιμονίας του ΕΣΠΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η στρεβλή αξιοποίησή του από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Χωρίς στοχευμένες πολιτικές, σχέδια, μελέτες και τεχνογνωσία των υπηρεσιακών παραγόντων είναι αδύνατη η
σωστή εκμετάλλευση των κοινοτικών πόρων.

Οι δημότες της Αθήνας, με τα ανταποδοτικά τέλη να ανέρχονται στα 120 εκατ.ευρώ πληρώνουν αδρά χωρίς να λαμβάνουν πίσω τα αυτονόητα καν πίσω. Μόλις το 12,22% των εσόδων στο Δ.Αθηναίων προέρχεται από επιχορηγήσεις και γι’ αυτόμόλις το 9,2 των εξόδων αφορούσαν σε επενδυτικές δράσεις για το 2019. Αυτό θέλουμε και πρέπει να το αλλάξουμε την επομένη των εκλογών. Κάθε ευρώ, κάθε κονδύλι της Ε.Ε θα φροντίσουμε να πιάσει τόπο. Ο Κώστας Μπακογιάννης έχειήδη καταρτίσει το σχέδιο και την αρχιτεκτονική της νέας περιόδου για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, οι οποίοι θα διαχυθούν στην πόλη της Αθήνας και στους πολίτες της με ποικίλους τρόπους.

Έχουν ήδη προϋπολογιστεί 257 εκατ.ευρώ από επιχορηγήσεις. Διαφορετικά επιχειρησιακά σχέδια ανά διαμέρισμα για ασφάλεια, ηλεκτροφωτισμό, καθαριότητα, πράσινο, παιδικές χαρές, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, υποδομές για ΑΜΕΑ.
Έχουν ήδη καταρτιστεί σχέδια υλοποίησης μεγάλων έργων, όπως του ωραιότερου περιπάτου της Ευρώπης για 65 εκατ.ευρώ από χρηματοδότηση ΕΣΠΑ & ΣΔΙΤ. Πρέπει να είναι στοχευμένες, οι δράσεις με συγκεκριμένα χωρικά χαρακτηριστικά. Η
αποτελεσματική καταπολέμηση της κρίσης γίνεται επί τόπου. Για να σβήσεις τη φωτιά χρειάζεται να πολεμήσεις στην πηγή της και όχι ασκήσεις επί χάρτου. 

ΔΟΥΛΕΙΑ λοιπόν από την επομένη των εκλογών.

* Νικόλαος Βαφειάδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με Κ.Μπακογιάννη

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: