Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος στα Ιωάννινα

Πρόκειται για μονοκινητήριο διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος, με έναν επιβαίνοντα, της σχολής “Egnatia Aviation” με έδρα την Καβάλα. To στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων, καθώς στις 13.20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους συμμετέχουν επίσης ένα ελικόπτερο Agusta Bell που απογειώθηκε από τη βάση του Ακτίου, ένα καναντέρ CL 415 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα C130.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες έχουν εστιάσει στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου πριν από το Μέτσοβο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το αεροσκάφος.Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στις έρευνες συμμετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.

Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη μήπως εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα. Πλέον, είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 16:30.

Πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους πιθανόν είναι ιρακινής καταγωγής και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την τύχη του. Οι αρμόδιες αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος, πριν πέσει το σκοτάδι.

πηγη real.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box