Ήπειρος: 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας

Καλημέρα σας

Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να δημοσιεύσετε την παράσταση του σχολείου μας (σας επισυνάπτουμε την αφίσα), με το παρακάτω κείμενο

ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

παρουσιάζει τις ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη και το διαχρονικό θέμα της αναπάντεχης αλλαγής και της δυστυχίας που φέρνει στη ζωή του ανθρώπου η αγριότητα του πολέμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 μ.μ.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ Δ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Σκηνοθεσία: Άννα Ρεντζεπέρη

Οι γυναίκες της Τροίας σέρνονται σκλάβες στην Ελλάδα από τους νικητές του Τρωικού πολέμου, τους Αχαιούς. Η Εκάβη, η Ανδρομάχη, η Κασσάνδρα πρέπει να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και το χαμένο πια βασίλειό τους. Είναι ολομόναχες και δυστυχισμένες καθώς οι άνδρες τους, τα αδέρφια, τα παιδιά τους, έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο.

Στο έργο αυτό ο Ευριπίδης υπογραμμίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ότι σε περίοδο πολέμου η ανθρώπινη ζωή παύει να είναι η υπέρτατη αξία και ότι διαπράττονται ανόσιες πράξεις από τους νικητές λόγω της αλαζονείας τους. Έτσι ένας νέος κύκλος αίματος πάντα ξεκινά.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής

Ευάγγελος Χίσσας

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box