Ήπειρος: Προοπτικές εντυπωσιακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ

Ήπειρος: Προοπτικές εντυπωσιακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ

Προοπτικές εντυπωσιακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ήπειρο δημιουργούνται μετά και την Διεθνή Έκθεση IMTM που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Τελ Αβίβ.

Η Ήπειρος εκπροσωπήθηκε οργανωμένα από την Περιφέρεια, το Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Στις εντυπώσεις, στα αποτελέσματα και στα νέα δεδομένα τα οποία πλέον διαμορφώνονται αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιδήμαρχος για θέματα Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών κ. Νίκος Γκόλας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Κώστας Βλάχος.

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του, τόνισε ιδιαίτερα την συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στην Έκθεση του Τελ Αβίβ, υπογραμμίζοντας ότι χάρη σε αυτή «πετυχαίνουμε αποτελέσματα τα οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα».

«Η συνεργασία που γίνεται δια της Περιφέρειας, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, και τη βοήθεια από την κ. Αλέγκρα Μάτσα, έδωσε αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το περίπτερο της Ηπείρου είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση στην έκθεση, μεταφέροντας μάλιστα και την διαπίστωση των υπευθύνων του ΕΟΤ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τους οποίους υπήρξε τεράστια διαφορά ενδιαφέροντος σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες από τους Ισραηλινούς για την Ήπειρο.

Ένας πρόσθετος λόγος για το ενδιαφέρον αυτό, ήταν όπως είπε ο Περιφερειάρχης το γεγονός ότι το περίπτερο της Ηπείρου το επισκέφθηκαν πολλοί Εβραίοι Γιαννιώτες στην καταγωγή, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα την καθιέρωση απευθείας αεροπορική πτήση από το Ισραήλ στα Ιωάννινα.

«Όλοι αυτοί – πρόσθεσε- συζητούσαν και με τον υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρίας “ΤUS AIR” και με όλους τους παράγοντες που συμμετείχαμε στην Έκθεση. Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπήρξε, μετά από αυτό, μας είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο από τον Απρίλιο να δρομολογήσει δρομολόγιο Τελ Αβίβ- Ιωάννινα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ. Στείλαμε το μήνυμα προς όλους ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Με το να πηγαίνει ο καθένας μόνος του δεν γίνεται τίποτε».

Συνοψίζοντας κατέληξε:

«Το ‘όλοι μαζί’ αλλάζει την κατάσταση κι αυτό δίνει μια ελπίδα να φέρουμε κόσμο και στα ορεινά και στα πεδινά. Το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι για τα ορεινά της Ηπείρου.

Γενικότερα όμως είδα το κοινό μιας περιοχής που θα δώσει κίνηση και ζωή στον τόπο μας και θα χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων».

Τέλος ο Περιφερειάρχης, με αφορμή ερώτημα που του είχε τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για επιστολή Ισραηλινού τουριστικού πράκτορα που δήλωνε ότι θα διακόψει τη συνεργασία με την Ήπειρο λόγω των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι συναντήθηκε μαζί του και μετά την ενημέρωση που του έγινε, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα και θα βοηθήσει και αυτός ώστε να πραγματοποιηθούν δρομολόγια προς Ιωάννινα.

Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ν. Γκόλας

«Η δύναμη της συνεργασίας είναι αυτή που αποδίδει συνεχώς καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε τον προορισμό Ιωάννινα σε ξένες αγορές όπως αυτή του Ισραήλ», τόνισε από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Νίκος Γκόλας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως «για πρώτη φορά αισθανθήκαμε ότι εκπροσωπούμε έναν προορισμό που είναι αναγνωρίσιμος».

Ο κ. Γκόλας σημείωσε πως η ζήτηση που είχε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση του Τελ Αβίβ γεμίζει με ελπίδες και αισιοδοξία για το μέλλον τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και τους φορείς της περιοχής που στέκονται δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο μας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η έκθεση, εκτός του ότι απέδειξε πως η Ήπειρος και τα Ιωάννινα είναι πια ένας αναγνωρίσιμος προορισμός, έδειξε και τη σημασία που έχει η συνεργασία όλων των φορέων σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεισφορά της κυρίας Αλέγκρα Μάτσα, γενικής γραμματέα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

«Είναι πια στο χέρι μας οι απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ κι εμείς σαν Δήμος κι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνουν πραγματικότητα», είπε ο κ. Γκόλας ο οποίος εξήρε τέλος, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών απ’ όλους τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού κάτι το οποίο “κάνει τη διαφορά”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

Τέλος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Βλάχος, δήλωσε τα εξής:

«Η συλλογικότητα δίνει πάρα πολλά. Κάποτε έλεγα ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή για να μπορούμε να μπούμε σε κάποιους προορισμούς ή με κάποιους στόχους επιλεγμένους. Και για το Τελ Αβίβ και για το Ισραήλ εν γένει, εμείς τον αγώνα τον κάνουμε από το 2008 – 2009. Και πιστέψαμε στον αγώνα αυτό και έχουμε αποτελέσματα. Ευχαριστώ τον κ. Περιφερειάρχη, τον εκπρόσωπο του Δήμου Ιωαννιτών κ. Γκόλα για τη συμπαράστασή τους, και όλους τους υπόλοιπους παράγοντες, επιχειρηματίες που ήταν κοντά μας. Πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας και να πειστούμε όλοι μας, ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ καλοί στην παροχή υπηρεσιών και να το διαχειριστούμε όσο μπορούμε καλύτερα. Ενωμένοι κάνουμε τα πάντα, σκόρπιοι δεν κάνουμε τίποτα».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box