Βοηθήστε μας ώστε να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε με τις κυριότερες ειδήσεις. Κεράστε μας έναν καφέ - κάντε μια δωρεά

Ήπειρος: εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνοτρόφους

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου διοργανώνουν στο πλαίσιο του έργου MeDInno μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Θεσπρωτία για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών. 

Τα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν στα Ιωάννινα, την επόμενη εβδομάδα είναι:

12 Φεβρουαρίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00Βασικές – αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογήΦρόντζου Πολιτεία
13 Φεβρουαρίου11.00-16.00 & 16.00-21.00Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώωνΦρόντζου Πολιτεία

Η δράση θα συνεχιστεί με τη διοργάνωση σεμιναρίων στην Πρέβεζα και την Άρτα ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τη Θεσπρωτία. Ειδικότερα:

Πρέβεζα
4 Μαρτίου  11.00-16.00Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίωνMargarona Royal Hotel
16.00-21.00Διατροφή μηρυκαστικών
5 Μαρτίου  11.00-16.00Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίωνMargarona Royal Hotel
16.00-21.00Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο
13 Μαρτίου  11.00-16.00 & 16.00-21.00Τυποποίηση τυροκομικής διαδικασίαςMargarona Royal Hotel
14 Μαρτίου  11.00-16.00 & 16.00-21.00Τυροκόμηση τυριών τυρογάλακτοςMargarona Royal Hotel
Άρτα
18 Μαρτίου  11.00-16.00Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριοΒυζαντινό Ξενοδοχείο
16.00-21.00Διατροφή μηρυκαστικών
19 Μαρτίου  11.00-16.00 & 16.00-21.00Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίωνΒυζαντινό Ξενοδοχείο
26 Μαρτίου  11.00-16.00 & 16.00-21.00Βασικές αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογήArta Palace
27 Μαρτίου  11.00-16.00 & 16.00-21.00Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώωνArta Palace

Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν επίσης, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό. 

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να πατήσετε εδώ. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Βασικές πληροφορίες για το έργο

Το έργο MeDInno – “Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς” σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.

Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.

Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”. 

Περιφέρεια Ηπείρου

Βίκυ Ηγουμενίδου, 2651087115, v.igoumenidou@php.gov.gr 

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: