Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Έργα για την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο δήμου Ηγουμενίτσας

Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.» κ. Πέτρο Ρεντζέλο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ με ΦΠΑ 24%. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης 77 συνολικά σημείων, σε συνολικό μήκος 10,6 χλμ. Πρόκειται για οδούς με σχετικά υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, οι οποίες διέρχονται από σχολικές μονάδες, κοινόχρηστους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ηγουμενίτσα, στον Οικισμό Εθν. Αντίστασης και στις περιοχές Λαδοχωρίου, Γραικοχωρίου, Πέρδικας, Συβότων και Μαργαριτίου.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε τα εξής: «Αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων, που ενισχύουν την οδική ασφάλεια δημιουργώντας συνθήκες για ασφαλή και ισότιμη μετακίνηση πεζών και ευάλωτων χρηστών (ΑμεΑ). Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας που  εργάστηκαν για την ωρίμανση και χρηματοδότηση ενός ακόμη έργου, που στοχεύει στη μείωση της επικινδυνότητας των σημείων παρέμβασης και στην ανάπτυξη βιώσιμων και  προσβάσιμων υποδομών προς όφελος των πολιτών».