«Έπεσε» η κυβέρνηση της Ρουμανίας

Με 238 ψήφους υπέρ η Ρουμανική Βουλή ενέκρινε σήμερα την πρόταση μομφής. Που κατέθεσε το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) κατά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού, Βιόριτσα Νταντσίλα.

Σε ανάρτηση του PNL, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι με την έγκριση της πρότασης μομφής κλείνει ο κύκλος «μιας κυβέρνησης που έγινε παράνομη». Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση του PNL. «Τίθεται τέλος στη διακυβέρνηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD). Η οποία δεν ασκείτο για τα συμφέροντα των πολιτών. Καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες ανησυχούσαν για τη διάσωση των εγκληματιών και την ευημερία των δικών τους φίλων”.

“Το PNL αγωνίστηκε αδιάκοπα για τρία χρόνια εναντίον των καταχρήσεων του PSD. Καταθέτοντας προτάσεις μομφής. Απλές προτάσεις και ενημερώνοντας το Συνταγματικό Δικαστήριο. Με τη σημερινή νίκη, κάνουμε το πρώτο βήμα προς την «φυσιολογική Ρουμανία», μια χώρα με επικεφαλής ειλικρινείς, σεβαστούς και τίμιους πολιτικούς και δημόσιους υπαλλήλους που εκλέγονται ή προάγονται βάσει αποδεδειγμένων δεξιοτήτων και γνωρίζουν τη δημόσια υπηρεσία για την οποία έχουν εκλεγεί ή απασχολούνται», προστίθεται.

ΠΗΓΗ: usay.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: