Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ένα μεγάλο “ΕΥΓΕ!” για την παράσταση “Εκείνος και Εκείνος” (βίντεο – Φωτό)

Ξεκινώντας να πάω στην παράσταση “Εκείνος και Εκείνος” είχα την περιέργεια και την αγωνία για να δω τους ρόλους που ενσάρκωσαν στο παρελθόν δύο κορυφαίοι ηθοποιοί που έκαναν αξέχαστους τους ρόλους αυτούς, τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Η επιλογή ενός τέτοιου έργου ήταν ένα ρίσκο κατά την δική μου γνώμη.

Και όμως….

Ο Θανάσης Μιχαηλίδης και ο Θοδωρής Γκόγκος ήταν καταπληκτικοί! Στήριξαν το έργο και η ηθοποιία τους δεν άφηνε κανένα περιθώριο να θελήσεις να κάνεις συγκρίσεις. Δεν έπεσαν στην παγίδα να μιμηθούν αλλά κράτησαν όλο το ύφος της υποκριτικής του έργου. Ήταν μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει. Όσο για το κείμενο…. σχεδόν πενήντα χρόνια αργότερα και ήταν λες και γράφτηκε τώρα!!! Αν κάποιος δεν ήξερε ότι ήταν γραμμένο από τον Κώστα Μουρσελά επί χούντας θα πίστευε ότι είναι ένα σύγχρονο έργο.

Για να μην αδικήσουμε την Σεμέλη Παπαοικονόμουμ ήταν καλή και έβαλε και αυτήν την σφραγίδα της στο έργο.

Σας συστήνω ανεπιφύλακτα όταν η παράσταση ανεβαίνει κοντά στην περιοχή σας να την παρακολουθήσετε.

Ταυτότητα Παράστασης
Κώστας Μουρσελάς
«Εκείνος και Εκείνος»

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κονταξής
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Σκηνική σύλληψη – Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος
Σκίτσο Αφίσας : Κώστας Βαρτζιώτης
Γραφιστικά : Σεμέλη Παπαοικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Σιαμαλέκας
Φωτογραφίες/τρέιλερ: Δημήτρης Κατσάνος
Υπεύθυνη παραγωγής: Στέλλα Λένη
Παραγωγή: «Το Αυγό»

Παίζουν οι Ηθοποιοί
Θοδωρής Γκόγκος
Θανάσης Μιχαηλίδης
Σεμέλη Παπαοικονόμου

«Εκείνος και Εκείνος»

Το 1972 ο Κώστας Μουρσελάς γράφει το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς «Εκείνος και Εκείνος», την οποία προβάλλει η κρατική τηλεόραση και συστήνει στο ελληνικό κοινό δύο ιδιαίτερες προσωπικότητες: τον Σόλωνα και τον Λουκά, οι οποίοι έμελλε να αγαπηθούν από τους Έλληνες περισσότερο ίσως από όλους τους ρόλους που έχουν περάσει στα ελληνικά σήριαλ μέχρι σήμερα. Οι περιθωριακοί αυτοί τύποι περπατούν ασταμάτητα, συζητούν, μαλώνουν και κυρίως ψάχνουν απαντήσεις σε μεγάλα ή μικρά θέματα. Τους ενσαρκώνουν δύο σπουδαίοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους απογειώνουν την τηλεοπτική σειρά. Ο Μουρσελάς καταφέρνει το ακατόρθωτο: η σειρά, γραμμένη σχεδόν στα πρότυπα του θεάτρου του παραλόγου, λατρεύεται από το τηλεοπτικό κοινό και καταφέρνει με μοναδικά έξυπνο τρόπο να υπερβεί τον σκόπελο της αυστηρής λογοκρισίας που είχε επιβάλει η απριλιανή χούντα. Αυτά 50 περίπου χρόνια πριν. Από τη μνημειώδη αυτή σειρά διασώθηκαν ελάχιστα πλάνα στα αρχεία της ΕΡΤ αλλά το εξαιρετικό κείμενό της παρέμεινε επίκαιρο όσο ποτέ.