Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ένα αλλιώτικο Σάββατο στην Παραμυθιά (βίντεο -Φωτό)

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει τις τελευταίες μέρες η Παραμυθιά. Μετά τους δύο μήνες της υποχρεωτικής καραντίνας, που πέρασαν δύσκολα και άφησαν ανοιχτές πληγές στην πόλη, όπως εξάλλου και σε ολόκληρη την Ελλάδα, ιδιαίτερα στο οικονομικό κομμάτι, ήρθαν τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid 19 για να κρατήσουν ανοιχτές αυτές τις πληγές.

Η Θεσπρωτία είχε καταφέρει να έχει μηδέν επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά όλοι, από τους επίσημους μέχρι τον απλό πολίτη έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση κρούσματος στην περιοχή με δεδομένο το άνοιγμα των συνόρων.

Το θετικό μέχρι τώρα είναι ότι δεν έχει παρατηρηθεί διασπορά των κρουσμάτων και όλα (15 μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) έχουν καταγραφεί από το γενικότερο περιβάλλον 2 οικογενειών.

Οι πολίτες νιώθουν αμήχανοι, κάποιοι είναι φοβισμένοι, κάποιοι είναι θυμωμένοι. Την άποψη μας θα την διατυπώσουμε σε ένα άλλο άρθρο.

Αυτό που θέλω να επισημάνω εδώ είναι το εξής: Κάποιοι μου είπαν ότι όλη αυτή η δημοσιότητα κάνει κακό στην πόλη. Αλλά το θέμα είναι ότι αυτό που βιώνουμε είναι η πραγματικότητα. Και η λύση δεν είναι να κρύψουμε κάτω από το χαλάκι την πραγματικότητα αλλά να βρούμε τον τρόπο να την αντιμετωπίσουμε.

Εδώ είναι και ο ρόλος των πολιτικών αρχών, των θεσμών, του εμπορικού συλλόγου που ανέλαβε σε μια δύσκολη συγκυρία και πρωτόγνωρη, των πολιτών, όλων μας.

Η κίνηση στην Παραμυθιά είναι περιορισμένη. Σήμερα Σάββατο και δεν θύμιζε σε τίποτα ένα καλοκαιρινό Σάββατο. Είναι λογικό. Είναι ανθρώπινο. Η Παραμυθιά θα βρει τον βηματισμό της, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μεταξύ 10 και 11 το πρωί του Σαββάτου.

Βίντεο:

Φωτογραφίες: