Έκρηξη … Τσίπρα στη Βουλή: Δεν σας επιτρέπω να ξανασηκώσετε το δάχτυλο και να αναφερθείτε σ’ αυτή την παράταξη με όρους πατριδοκαπηλείας

Στην Βουλή ως θέμα διερεύνησης ευθυνών, δεσμεύτηκε ότι θα φέρει τη σύμβαση για το Κέντρο Αεροπορίας Καλαμάτας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (“Αντί να δώσετε 300 εκ και να αγορασετε τα εκπαιδευτικα αεροσκάφη δίνετε 2 δις σε βάθος 20ετιας σε κάποια ισραηλινή εταιρεία για να μας τα νοικιάσει (leasing). Μην διανοηθείτε να μην φέρετε την σύμβαση στην Βουλή στο πλαίσιο μιας γενικότερης αμυντικής συμφωνίας με μια φίλή και σύμμαχο χώρα” ). Προηγήθηκε η “έκρηξη” του Αλέξη Τσίπρα, που ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους, απαντώντας στις κατηγορίες περί πατριδοκαπηλείας που είχε εκτοξεύσει ο Υπ Εθν Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. “Απέτυχε ο πολιτικός σας προιστάμενος , ο ΔΣ της Μαξίμου ΑΕ, όπως τον είχε αποκαλέσει η αείμνηστη Φώφη Γεννηματα, να διαχειριστεί προς όφελος του λαού στα πάντα. Αποτύχατε στην υγειονομική κρίση, αποτύχατε στην ακρίβεια, αποτύχατε στις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Δώσατε έμφαση μόνον στις συμφωνίες με εταιρείες και μάλιστα εκείνες που ζημιώνουν το Δημόσιο” ….”Είσαστε εκπρόσωπος μιας παράταξης που το 2009 χρεοκόπησε την χώρα και την οδήγησε στην κηδεμονία. Και ήρθαμε εμείς το 2015 για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση και ξενυχτούσαμε από αγωνία να βρούμε τα χρήματα να πληρώσουμε τις συντάξεις στο τέλος του μήνα. Και δεν σας επιτρέπουμε να μας κουνάτε εσείς το δάχτυλο για το ποιοι είναι πατριώτες…”

Μην προχωρήσετε σε μία σύμβαση που ζημιώνει σκανδαλωδώς το Δημόσιο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας σε υψηλούς τόνους, ότι «τα χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων πρέπει να αξιοποιούνται έως το τελευταίο ευρώ».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον κάλεσε να «μην υπογράψετε τούτη τη σύμβαση θα έρθει στη Βουλή ως θέμα διερεύνησης ευθυνών όπως ορίζει το Σύνταγμα σε θέματα απιστίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Δεν θα είστε ισόβια εδώ, έχουμε αλλάξει το Σύνταγμα και δεν υπάρχει παραγραφή» υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας με νόημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι και ο ίδιος ως πρωθυπουργός ασχολήθηκε με τη Συμφωνία για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα και γνωρίζει πολύ καλά πόσο προκλητική είναι η αύξηση του κόστους -ακόμα και σε σύγκριση με τους αρχικούς δικούς του υπολογισμούς.

«Δεν σας επιτρέπω να ξανασηκώσετε το δάχτυλο και να αναφερθείτε σ’ αυτή την παράταξη με όρους πατριδοκαπηλείας», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Άλλο να θες να ενισχύσεις το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και άλλο να φέρνεις συμφωνίες που κατά την άποψή μας έχουν όχι μόνο οσμή σκανδάλου, αλλά σκανδαλωδώς ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο» επισήμανε με έμφαση.

Θυμίζουμε ότι στη Βουλή έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ την σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση στο Κέντρο Αεροπορίας Καλαμάτας, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο γιατί υπέγραψε με προκλητική αύξηση του κόστους -ακόμα και σε σύγκριση με τους αρχικούς δικούς του υπολογισμούς- τη Συμφωνία για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα. Όπως αναφέρουν ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συμφωνία έχει συνολικό κόστος 1,85 δισ. ενώ η ανάλογη προσφορά leasing που είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κόστος περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Ρωτούν επίσης για ποιο λόγο ακριβώς μέσα σε τέσσερις μήνες αυξήθηκε κατά 35% το αρχικό συμφωνηθέν κόστος από 1,375 δισ. σε 1,849 δισ. ευρω.

Πηγή: avgi.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box